Antena 3 CNN Actualitate Locale Anchetă de amploare pe litoral, după ce un pachet cu peste un kilogram de droguri a fost găsit pe o plajă, în Constanţa

Anchetă de amploare pe litoral, după ce un pachet cu peste un kilogram de droguri a fost găsit pe o plajă, în Constanţa

Este anchetă de amploare pe litoral, după ce peste un kilogram de droguri a fost găsit pe o plajă din zona unui cartier plin de vile de lux din Constanţa. Surse din anchetă susțin că este vorba de cocaină şi că pachetul seamănă izbitor cu cele recuperate de pe malul mării, în timpul capturii de două tone de droguri, din 2019.

de Cătălina Buzoianu    |    22 Noi 2023   •   10:00

Un trecător a fost cel care a semnalat prezenţa pachetului pe plaja Între diguri din zona Cartierului Consilieri din Constanţa. Este vorba despre o zonă cu vile de lux, zonă în care şi în urmă cu patru ani au mai fost descoperite droguri, la scurt timp după ce 200 de kilograme de droguri fuseseră recuperate deja din apele mării din zona platformelor marine.

Şi de această dată, vorbim de un pachet asemănător cu cele de atunci, în cantitate de aproximativ un kilogram şi 280 de grame.

Citeşte şi: Primele concluzii ale anchetei în cazul femeii jandarm prinsă cu droguri în poşetă

DIICOT face cercetări cu privire la provenienţa acestui pachet, care conţine o substanţă albă, asemănătoare cocainei, iar surse din anchetă susţin că este vorba tocmai despre acest drog.

La fel s-a întâmplat şi în 2019. Mai mulţi localnici au semnalat prezenţa pachetelor de droguri de pe plajele de pe litoral. Atunci a fost vorba despre o captură impresionantă. Două tome de cocaină în total au fost recuperate, după ce o parte din droguri ajunsese în mare în urma unei trasnbordări de la o navă la o ambarcaţiune, iar o altă parte a fost recuperată de către poliţişti pe cale rutieră dintr-o dubă în care fuseseră ţinute. A fost o acţiune de amploare atunci. Se anunţă şi acum o anchetă extrem de complexă, pentru că deocamdată poliţiştii nu au foarte multe informaţii cu privire la aceste droguri.

 Citeşte şi: Prima reacție a tinerei jandarm prinsă cu droguri în geantă: ”Am fost omul nepotrivit la momentul nepotrivit!”

Se iau în calcul mai multe variante: fie acest pachet provine din acea captură, însă este puţin probabil ca drogurile să reziste atâta vreme în apă, fie este vorba despre o altă captură.

×
Subiecte în articol: droguri plaja Constanța
Parteneri
FCSB, petrecere ”Made in Romania” după câștigarea titlului
x close