Antena 3 CNN Actualitate Primele concluzii ale anchetei în cazul femeii jandarm prinsă cu droguri în poşetă

Primele concluzii ale anchetei în cazul femeii jandarm prinsă cu droguri în poşetă

Reprezentanţii Jandarmeriei fac publice primele concluzii ale anchetei în cazul femeii jandarm care a fost prinsă cu droguri în poşetă.

de Andreea Gelatu    |    21 Noi 2023   •   14:01

"Cu privire la informaţiile apărute în spaţiul public, referitoare la femeia jandarm depistată având asupra sa substanţe susceptibile a fi interzise la deţinere, facem următoarele precizări:

La nivelul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române s-a dispus în regim de urgenţă ca o comisie de control să verifice toate legate de conduita profesională o ofiţerului, de raporturile de lucru cu ceilalţi angajaţi ai Brigăzii Speciale pentru a identifica proactiv dacă au existat indicii care ar fi putut arăta un comportament care nu este în concordanţa cu conduita şi statutul unui cadru militar.

Citeşte şi: Fostă purtătoare de cuvânt a Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei, prinsă cu droguri în poşetă în timpul unui control de rutină în Bucureşti

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

De asemenea, din ordinul comenzii Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei s-a dispus începerea procedurii disciplinare prealabile.

La acest moment, ofiţerul beneficiază de consiliere psihologică din partea specialiştilor din cadrul unităţii. 

Încă de la început vrem să corectăm câteva informaţii care au fost vehiculate în spaţiul public, cu privire la faptul că substanţele ar fi fost luate cu ocazia unor descinderi, întrucât ofiţerul nu a făcut niciodată parte din cadrul structurilor operative le Brigăzii Speciale de Intervenţie, fiind încadrat anul trecut în urma absolvirii Facultăţii de Drept din cadrul Academiei de Poliţie într-o structură de suport din cadrul Brigăzii.

Ofierul nu a participat niciodată la descinderi alături de colegii din cadrul Brigăzii Speciale.

De asemenea, alte date vehiculate în spaţiul public făceau referire la întrebarea de ce când a ajuns la muncă nu a fost testată cu aparatul drugtest. Menţionăm că Jandarmeria nu are atribuţii pentru o astfel de procedură", a transmis căpitan Ana Maria Burchi, purtătoarea de cuvânt a Jandarmeriei Române.

×
Parteneri
Sebastian Burduja şi-a depus candidatura la Primăria Capitalei
x close