Antena 3 CNN Actualitate Locale Apă otrăvită cu arsenic la robinetele oamenilor dintr-o comună din Prahova

Apă otrăvită cu arsenic la robinetele oamenilor dintr-o comună din Prahova

Apă otrăvită cu arsenic într-o comună din Prahova. Autorităţile avertizează populaţia să nu consume apa pentru că este extrem de periculoasă şi poate cauza probleme grave de sănătate.

Apă otrăvită cu arsenic la robinetele oamenilor dintr-o comună din Prahova
Sursa foto: Profimedia Images
de Cristi Georgescu    |    18 Mai 2023   •   13:16

Hidro Prahova, compania de apă care furnizează în sistemul public de alimentaţie al comunei Cocorăştii Colţ, a specificat faptul că apa nu este potabilă. S-au luat măsuri drastice: probe prelevate şi analize care au fost duse imediat la Direcţia de Sănătate Publică Prahova.

De altfel, instituţia care asigură controlul parametrilor a identificat în sistemul de alimentare cu apă valori depăşite ale arsenului în apa potabilă. Tocmai de aceea, aceasta nu poate fi folosită nici pentru băut, nici pentru gătit.

Citeşte şi: Arsenic în apa potabilă, într-o comună din Prahova! DSP avertizează populația să nu o consume nici măcar fiartă

Va putea fi folosită doar pentru spălat şi alte folosinţe care nu determină contaminarea alimentelor. În zonă, vor fi aduse containere pentru apă potabilă. 

Arsenicul este un metal greu, otrăvitor, extrem de periculos pentru sănătate dacă este inhalat sau ingerat şi nu se distruge prin fierbere. Din acest motiv, s-a luat decizia ca momentan să nu fie consumată de locuitori.

În decembrie anul trecut, localnicii din comuna prahoveană Mănești erau avertizați să nu consume sub nicio formă apa, nici măcar fiartă, întrucât arsenul nu dispare prin acest procedeu.

Direcția de Sănătate Publică Prahova a anunțat la acea dată că pe raza comunei Mănești, în toate sursele de alimentare cu apă, au fost depistate valori depășite ale arsenului în apa potabilă.

"Ca urmare se interzice cu desăvârșire consumul apei furnizată de HidroPrahova, până la remedierea neconformității", anunță DSP Prahova.

 

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close