Antena 3 CNN Actualitate Locale Avocata azilului din Bărdeşti, unde oamenii erau închişi în beci: ”La acest centru nu au fost găsiți copii”

Avocata azilului din Bărdeşti, unde oamenii erau închişi în beci: ”La acest centru nu au fost găsiți copii”

Ancuţa Greu, avocata Asociaţiei Re-Min, care administrează azilul din Bărdeşti, judeţul Mureş, în care au fost găsiţi oameni nemâncaţi şi ţinuţi închişi în beci, a declarat, la Antena 3 CNN, că imaginile prezentate sunt vechi.

Avocata azilului din Bărdeşti, unde oamenii erau închişi în beci: ”La acest centru nu au fost găsiți copii”
de Redacția Antena 3 CNN    |    28 Iul 2023   •   08:32

Din 30 rezidenţi găsiți în centrul rezidențial,13 au fost evaluați de SMURD Mureş, 11 au fost internați la Clinica de Psihiatrie din Târgu Mureş, o persoană la Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș, o persoană este încă la SMURD. Din cei 13, 4 sunt din județul Mures, 4 București și 5 din Covasna. Cei din București vor fi preluaţi astăzi de către Ambulanţa București pentru transport la Spitalul Obregia. Restul rezidenților au fost preluaţi de către DGASPC Mureş în centrele proprii.

Avocata asociației din Târgu Mureș care administrează centrul groazei dezminte faptul că acolo erau copii ținuți în beci, în condiții inumane. În plus, apărătorul susține că imaginile scandaloase, apărute în spațiul public cu tinerii flămânzi și subnutriți, ar fi fi vechi.

Citește și: S-a aflat cine este fondatorul asociației ce administrează centrul groazei din Mureș: ”Imaginile sunt vechi, iar știrile sunt false!”

”La acest centru nu au fost găsiți copii. Am observat știrile apărute în mass media, atât în presa scrisă cât și în televiziune, prin care se reiterează faptul că în rândul beneficiarilor se aflau și minori. Este falsă această știre.

Cât despre condiții, acestea au fost verificate periodic de către autoritățile care s-au deplasat în controale, în ultimele trei săptămâni au fost nenumărate controale, probabil 10-20 de controale.

Și mai mult decât atât, pentru beneficiarii pe care îi aveam contractați prin DGASPC, s-au făcut controale lunare încheiate prin rapoarte de activitate”, a declarat Ancuța Greu la Antena 3 CNN.

Citește și: Oameni nemâncaţi şi neîngrijiţi, închişi la subsolul unui azil din Mureş. Primele imagini de la faţa locului

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Între timp, au apărut noi date despre cel care este membru fondator al asociației. Se pare că este vorba despre un funcționar public, cu statut special, de la Penitenciarul Târgu Mureș. Ba mai mult, acesta are pe conturile de socializare imagini cu beneficiarii din centrul groazei.

×
Subiecte în articol: azil Căminele Groazei mures
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close