Antena 3 CNN Actualitate Locale S-a aflat cine este fondatorul asociației ce administrează centrul groazei din Mureș: ”Imaginile sunt vechi, iar știrile sunt false!”

S-a aflat cine este fondatorul asociației ce administrează centrul groazei din Mureș: ”Imaginile sunt vechi, iar știrile sunt false!”

”Imaginile cu oamenii subnutriți și ținuți în condiții cumplite sunt vechi iar știrile apărute în presă sunt false”. Aceasta a fost explicația halucinantă a avocatei Ancuța Greu, care reprezintă asociația din Târgu Mureș ce administrează centrul groazei.

S-a aflat cine este fondatorul asociației ce administrează centrul groazei din Mureș: ”Imaginile sunt vechi, iar știrile sunt false!”
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Redacția Antena 3 CNN    |    28 Iul 2023   •   07:30

Cât despre fondatorul asociației, se pare că acesta este un funcționar public cu statut special de la penitenciarul Târgu Mureș și are pe conturile de socializare imagini cu câțiva dintre beneficiarii din centrul Groazei.

”La acest centru nu au fost găsiți copii. Am observat știrile apărute în mass media, atât în presa scrisă cât și în televiziune, prin care se reiterează faptul că în rândul beneficiarilor se aflau și minori. Este falsă această știre.

Cât despre condiții, acestea au fost verificate periodic de către autoritățile care s-au deplasat în controale, în ultimele trei săptămâni au fost nenumărate controale, probabil 10-20 de controale. 

Și mai mult decât atât, pentru beneficiarii pe care îi aveam contractați prin DGASPC, s-au făcut controale lunare încheiate prin rapoarte de activitate”, a declarat Ancuța Greu la Antena 3 CNN. 

Oameni nemâncaţi şi neîngrijiţi, închişi la subsolul unui azil din Mureş

Șapte persoane au fost găsite la subsolul azilului din Mureș, unde premierul Marcel Ciolacu și ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, au cerut intervenție de urgență. Condițiile în care au fost găsite sunt improprii, iar procurorii au fost sesizați de Poliția județeană.

Politiștii Secției 3 Poliție Rurală Râciu au fost sesizați, prin apel 112, cu privire la faptul că, la subsolul unui imobil, din Bărdești, mai multe persoane sunt ținute în condiții improprii.

Oamenii legii au mers la locul indicat și au constatat că este vorba despre mai mulţi adulți.

În centrul groazei de la Mureș erau cazate 30 de persoane

Trei dintre cei găsiți în subsolul imobilului sunt minori cu dizabilități. Conform surselor Antena 3 CNN, copiii găsiți în beci nu figurează în evidențele centrului.

Patronul a fost luat de polițiști şi dus la audieri, iar licența Centrului din Bărdești a fost retrasă.

Marcel Ciolacu cere intervenție de urgență la azilul groazei din Mureș

Premierul Marcel Ciolacu cere intervenție de urgență la centrul de îngrijire a persoanelor vârstnice din județul Mureș.

"Ca urmare a informațiilor primite de la Centrul de Resurse Juridice, am dispus de urgență intervenția instituțiilor statului în cazul unor abuzuri și violențe inadmisibile comise împotriva unor beneficiari din Centrul de îngrijire și asistență Căsuța Lu'Min, din județul Mureș.  

Conform informațiilor primite, victimele erau ținute închise și supuse unor acte de violență, necesitând de urgență intervenții medicale.

Voi monitoriza îndeaproape evoluția evenimentelor pentru a mă asigura că victimele vor primi un tratament adecvat, iar vinovații vor fi trași la răspundere.

Toleranță zero în astfel de situații!", a scris Marcel Ciolacu, joi, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

×
Subiecte în articol: Căminele Groazei azil mures
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close