Antena 3 CNN Actualitate Oameni nemâncaţi şi neîngrijiţi, închişi la subsolul unui azil din Mureş. Primele imagini de la faţa locului

Oameni nemâncaţi şi neîngrijiţi, închişi la subsolul unui azil din Mureş. Primele imagini de la faţa locului

Verificări de urgenţă la un Centru de îngrijire şi asistenţă din judeţul Mureş în cazul unor abuzuri şi violenţe comise împotriva unor bătrâni şi copii.

de Redacția Antena 3 CNN    |    27 Iul 2023   •   21:16

Şapte persoane au fost găsite la subsolul azilului din Mureș, unde premierul Marcel Ciolacu și ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, au cerut intervenție de urgență. Condițiile în care au fost găsite sunt improprii, iar procurorii au fost sesizați de Poliția județeană.

Politiștii Secției 3 Poliție Rurală Râciu au fost sesizați, prin apel 112, cu privire la faptul că, la subsolul unui imobil, din Bărdești, mai multe persoane sunt ținute în condiții improprii.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Oamenii legii au mers la locul indicat și au constatat că este vorba despre mai mulţi adulți.

Iată primele imagini de la centrul din Mureş unde erau chinuiţi bătrâni!

În centrul groazei de la Mureș erau cazate 30 de persoane

Trei dintre cei găsiți în subsolul imobilului sunt minori cu dizabilități. Conform surselor Antena 3 CNN, copiii găsiţi în beci nu figurează în evidenţele centrului.

Patronul a fost luat de polițişti şi dus la audieri, iar licența Centrului din Bărdești a fost retrasă.

17 persoane cazate în Centrul de la Mureș, relocate. A fost retrasă licența

Licența Centrului din Bărdești, județul Mureș, unde au fost găsite mai multe persoane în condiții improprii, la subsol, a fost retrasă, a anunţat, joi seara, prefectul județului, Mara Togănel. 13 persoane au fost duse la spital și 17 au fost relocate.

În centrul groazei de la Mureș erau cazate 30 de persoane. Potrivit ISU Mureș, s-a intervenit pentru acordarea de asistență medicală, prim ajutor de urgență și transportul unor persoane vârstnice cazate într-un centru de îngrijire din localitatea Bărdești.

La fața locului au fost dislocate trei autospeciale de transport personal și victime multiple, două ambulanțe SMURD B2, o ambulanță SMURD C1 - Terapie Intensivă mobilă, un microbuz, precum și două autospeciale de primă intervenție și comandă.

Marcel Ciolacu cere intervenție de urgență la azilul groazei din Mureș

Premierul Marcel Ciolacu cere intervenție de urgență la centrul de îngrijire a persoanelor vârstnice din județul Mureș.

"Ca urmare a informațiilor primite de la Centrul de Resurse Juridice, am dispus de urgență intervenția instituțiilor statului în cazul unor abuzuri și violențe inadmisibile comise împotriva unor beneficiari din Centrul de îngrijire și asistență Căsuța Lu'Min, din județul Mureș.  

Conform informațiilor primite, victimele erau ținute închise și supuse unor acte de violență, necesitând de urgență intervenții medicale.

Voi monitoriza îndeaproape evoluția evenimentelor pentru a mă asigura că victimele vor primi un tratament adecvat, iar vinovații vor fi trași la răspundere.

Toleranță zero în astfel de situații!", a scris Marcel Ciolacu, joi, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Ministrul Muncii cere ca vinovații să răspundă

Simona Bucura Oprescu solicită Agenției Naționale de Plăți și Inspecție Socială (ANPIS) cercetarea disciplinară în cazul azilului din Mureș, unde beneficiarii erau agresați și dispune ANPDPD retragerea licenței.

×
Subiecte în articol: azil mures Căminele Groazei
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close