Antena 3 CNN Actualitate Locale "Bă, tâmpitule, nu-ți bați tu joc de mine!" | Un bărbat în straie de călugăr a bătut crunt un călător într-un autobuz, la Constanța. Reacția Arhiepiscopiei Tomisului

"Bă, tâmpitule, nu-ți bați tu joc de mine!" | Un bărbat în straie de călugăr a bătut crunt un călător într-un autobuz, la Constanța. Reacția Arhiepiscopiei Tomisului

Scene violente avându-l ca protagonist pe un bărbat în rasă de călugăr au fost filmate cu telefonul mobil într-un autobuz din municipiul Constanța.

de Cătălina Buzoianu    |    11 Ian 2024   •   15:06

Agresorul, care părea în stare de ebrietate, s-a năpustit cu pumnii asupra unui alt bărbat, care nu dădea, nici el, impresia că ar fi mai treaz.

Presupusul călugăr a făcut și uz de insulte, pe lângă pumni.

"Bă, tâmpitule, nu-ți bați tu joc de mine, bă!" se aude pe înregistrare.

În acest timp, bărbatul în straie de călugăr pare că-și scuipă preopinentul, după care execută o fandare înainte pentru a se apropia de victimă, și-i administrează, cu sete, o serie de cel puțin doi pumni.

Cel lovit îi dă replica din afara cadrului: "Bă, prostule! Ești prost".

Secvența difuzată de Antena 3 CNN se încheie aici, cu "călugărul", cel puțin aparent, "învingător la puncte".

Bătaia a fost oprită de șoferul autobuzului

"Incidentul s-a petrecut seara trecută într-unul dintre autobuzele din municipiul Constanța. Totul ar fi plecat de la o serie de jigniri și injurii, pe care bărbatul agresat, în vârstă de 38 de ani, i l-ar fi adresat celui îmbrăcat în straie bisericești.

Acesta din urmă parcă și-a pierdut mințile și a început să îl lovească primul cu pumnii și picioarele. 

Conflictul a fost aplanat de șoferul de autobuz, care a oprit într-o stație și a reușit să calmeze spiritele.

La scurt timp, bărbatul agresat a sunat la 112, iar polițiștii fac acum cercetări cu privire la ce s-a întâmplat și încearcă să dea de urma agresorului. Momentan, acesta nu a fost identificat.

Arhiepiscopia Tomisului spune că mardeiașul în haine călugărești nu face parte din rândurile sale

Oamenii legii fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de loviri și alte violențe.

Reprezentanții Arhiepiscopiei Tomisului au reacționat în acest caz și au declarat că bărbatul care poartă straie de călugăr în înregistrarea video nu face parte din rândurile lor.

Nu este clar dacă acesta ar fi membru într-o altă eparhie din țară.

Oricum, spun reprezentanții Arhiepiscopiei, portul hainelor preoțești și exercitarea fără drept a profesiei respective sunt pedepsite de lege, iar dacă se va dovedi că agresorul a uzurpat calitatea de față bisericească, ar urma să fie pedepsit și pentru aceste încălcări, în cazul în care va fi prins.

×
Parteneri
FCSB, petrecere ”Made in Romania” după câștigarea titlului
x close