Antena 3 CNN Actualitate Locale Capitala, înconjurată de localități carantinate în județul Ilfov. Balotești, Mogoșoaia, Snagov și Ștefăneștii de Jos intră în carantină de miercuri noaptea

Capitala, înconjurată de localități carantinate în județul Ilfov. Balotești, Mogoșoaia, Snagov și Ștefăneștii de Jos intră în carantină de miercuri noaptea

Localitățile Balotești, Mogoșoaia, Snagov și Ștefăneștii de Jos, toate din județul Ilfov, intră în carantină începând de miercuri ora 22, pentru 14 zile.

Capitala, înconjurată de localități carantinate în județul Ilfov. Balotești, Mogoșoaia, Snagov și Ștefăneștii de Jos intră în carantină de miercuri noaptea
Sursa foto: Hepta
de Georgiana Adam    |    24 Mar 2021   •   20:48

Încă patru localități din Ilfov, în carantină

Prefectura Ilfov precizează că propunerile au fost înaintate către Centrul Național de Coordonare și Conducere a Intervenției.

Șeful DSU, Raed Arafat, a aprobat instituirea carantinei în comuna Balotești, cu satele aparținătoare Balotești, Dumbrăveni și Săftica, în comuna Mogoșoaia, cu satul aparținător Mogoșoaia, în Snagov, cu satele aparținătoare Snagov, Ciofliceni, Ghermănești, Tâncăbești și Vlădiceasca și în comuna Ștefăneștii de Jos, cu satele aparținătoare Ștefăneștii de Jos, Crețuleasca și Ștefăneștii de Sus.

Rata de infectare în comuna Balotești este de 7,14 la mia de locuitori, în Mogoșoaia - 6,55, în Snagov - 6,64, iar în Ștefăneștii de Jos de 6,66.

Iohannis anunță noi restricții pentru Capitală, cu limitarea circulației în weekend

Preşedintele Klaus Iohannis a spus, miercuri, că este îngrijorat de situaţia din ţară în ce priveşte pandemia COVID, în special de Capitală, acolo unde crede că este nevoie de măsuri suplimentare.

"Cred că în Bucureşti e nevoie să se ia măsuri suplimentare, situţia este extrem de serioasă şi fac un apel la toţi românii să respecte restricţiile şi să se înscrie pentru vaccinare. Este importantă şi situaţia din Bucureşti care e complicată cred, e nevoie să se ia măsuri suplimentare, deci restricţii suplimentare", a declarat preşedintele.

"Pentru România, nu dorim carantină naţională, că nu rezolvă problema. Acolo unde rata de infectare e mare, se vor lua măsuri suplimentare, cum sunt cele care vor fi luate, probabil, pentru Bucureşti, ar fi limitarea circulaţiei în week-end", a adăugat şeful statului.

Prefectul Capitalei: "Restricțiile anunțate de primarul Cristian Popescu Piedone nu se aplică!" 

Noile restricții anunțate de Cristian Popescu Piedone, primarul Sectorului 5, pentru limitarea transmiterii coronavirusului nu vor intra în vigoare.

Prefectura Capitalei a transmis o adresă în acest sens către Primăria Sectorului 5. Documentul precizează că noile restricții nu se vor aplica.

"Este stabilit programul activității operatorilor economici care desfășoară activități de comerț, prestări de servicii în spații închise și/sau deschise, publice și/sau private, respectiv acestea funcționează în intervalul orar 5.00 - 21.00", se arată în răspunsul Prefecturii Capitalei.

Conform sursei citate, autoritățile administrației publice nu pot stabili un alt program de desfășurare pentru operatorii economici.

Prefectul Alin Stoica i-a cerut primarului Piedone să revoce de urgență dispoziția emisă anterior și a indicat că "în contextul pandemic actual, toate componentele Comitetului Municipiului București pentru Situații de Urgență își desfășoară activitatea în sistem integrat și cu respectarea principiului operativității, conlucrării active și subordonării ierarhice".

×
Subiecte în articol: carantină Ilfov Klaus Iohannis
Parteneri
Cod galben de vreme rea pentru jumătate de țară
x close