Antena 3 CNN Actualitate Locale Un bărbat externat de la Institutul de Psihiatrie "Socola" şi-a ucis mama, după o criză de nervi

Un bărbat externat de la Institutul de Psihiatrie "Socola" şi-a ucis mama, după o criză de nervi

O crimă infiorătoare a tulburat liniştea unei comune din Iaşi. O femeie şi-a găsit sfârşitul în propria casă, fiind ucisă de unicul fiu, la câteva zile după ce individul a fost externat de la Institutul de Psihiatrie "Socola". Dupa ce a comis oribila faptă, bărbatul a stat o noapte întreagă lângă cadavru şi abia apoi şi-a anunţat vecinii, care au sunat la Poliţie.

Un bărbat externat de la Institutul de Psihiatrie "Socola" şi-a ucis mama, după o criză de nervi
Sursa foto: Hepta
de Georgiana Adam    |    08 Iun 2021   •   17:26

Potrivit primelor informaţii, Ion Stoica în vârstă de 49 de ani a fost internat până pe 26 mai la Institutul de Psihiatrie Socola, pe fondul unor afecțiuni psihice. Ocazional, pe semnatură
proprie, femeia în vârstă de 69 de ani îl lua acasă, la cerere. Așa s-a întâmplat şi acum.

Ajuns acasă, în urma unui conflict avut cu mama sa, bărbatul şi-a pierdut mințile şi a recurs la un gest extrem. Şi-a bătut mama cu bestialitate şi la final a înjunghiat-o de mai multe ori.

Potrivit medicilor legiști, femeia a murit prin sufocare, întrucât aceasta avea mai multe plăgi înjunghiate la nivelul gâtului, nasul spart şi mandibula fracturată.

După tragedie, individul a fost reexaminat de medicii psihiatri pentru a se stabili dacă a fost în deplinătatea facultăților mintale atunci când şi-a ucis mama.

“Inculpatul a fost supus unei expertize medico-legale psihiatrice, medicii specialişti concluzionând că a avut discernământ la momentul comiterii faptei cercetate.

Medicul legist din cadrul IML Iaşi a concluzionat că moartea victimei s-a datorat insuficienţei cardio-respiratorii acută consecutivă unui politraumatism cu fracturi ale oaselor masivului facial, adică a piramidei nazale şi a maxilarului", a precizat procurorul, potrivit presei locale.

Ioan Stoica a fost arestat şi acum este cercetat pentru omor şi riscă până la 25 de ani de închisoare.

×
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close