Antena 3 CNN Actualitate Locale Ce mitralieră au găsit poliţiştii acasă la Cătălin Rădulescu. Este o armă fabricată la 10 ani după Revoluţie. Putea fi scoasă din casă doar cu acordul Poliţiei

Ce mitralieră au găsit poliţiştii acasă la Cătălin Rădulescu. Este o armă fabricată la 10 ani după Revoluţie. Putea fi scoasă din casă doar cu acordul Poliţiei

Ce mitralieră au găsit poliţiştii acasă la Cătălin Rădulescu. Este o armă fabricată la 10 ani după Revoluţie. Putea fi scoasă din casă doar cu acordul Poliţiei
Sursa foto: Foto: Agerpres
de S.T.    |    17 Mar 2017   •   22:43

Deputatul PSD Cătălin Rădulescu va rămâne fără cele două arme pe care le deţine, iar permisele de port-armă i-au fost anulate, scrie adevarul.ro.

Rădulescu s-a prezentat vineri la sediul Poliţiei Argeş, iar ulterior poliţiştii au mers la locul unde acesta deţine armele, fiind constatată o contravenţie.

În urma controlului şi a verificărilor, va fi sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie referitor la săvârşirea infracţiunii de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

Concret, arma de colecţie pe care Rădulescu o deţinea nu avea un dispozitiv de siguranţă, aşa cum prevede legea. Deputatul a primit şi o amendă de 2.500 lei.

Investigaţia poliţiştilor infirmă însă afirmaţia făcută de Rădulescu în cadrul interviului, în care spunea că are acasă o mitralieră AKM din decembrie 1989. Concret, Cătălin Rădulescu deţine un pistol-mitralieră UM de colecţie (fabricat în România, la Cugir) pe care l-a cumpărat în 1999 şi o puşcă de vânătoare Browning cu alice de calibrul 12 milimetri. Rădulescu avea permise diferite pentru cele două arme letale, ambele fiind eliberate în 2013 şi valabile până în iulie 2018. În plus, experţii au confirmat pentru "Adevărul" că pistolul-mitralieră putea fi scos din casă doar cu acordul special al Poliţiei, fiind clasificat armă letală şi de colecţie.

×
Subiecte în articol: Catalin Radulescu revolutie
Parteneri
Programul magazinelor mari din România, de Paște
x close