Antena 3 CNN Actualitate Locale Clădire de șase etaje din Iași, doborâtă prin implozie, cu 22 de kilograme dinamită

Clădire de șase etaje din Iași, doborâtă prin implozie, cu 22 de kilograme dinamită

Explozie în fosta zonă industriala din Iași. S-au folosit 22 de kilograme dinamită pentru "a culca" la pământ clădirea de şase etaje. Este vorba despre fostul sediu al societăţi Tomiris.

Clădire de șase etaje din Iași, doborâtă prin implozie, cu 22 de kilograme dinamită
Sursa foto: Silk District/Facebook
de Gigi Cojocaru    |    11 Noi 2021   •   22:59

Clădirea dezafectată a funcţionat ca fabrică de confecţii în perioada comunistă. 

Explozia controlată s-a desfăşurat coform planului. 

"Ne bucurăm să anunțăm că procesul de demolare a clădirilor de pe fosta platforma industrială Teba a fost finalizat astăzi prin demolarea celei mai înalte construcții conform proiectului, autorizațiilor și avizelor legale obținute de la toate instituțiile abilitate. 

Astăzi, cea mai înaltă clădire de pe teren a fost demolată prin implozie și considerăm finalizate lucrările de demolare. Majoritatea materialelor rezultate în procesul de demolare vor fi  reutilizate, în conformitate cu scopul nostru de a construi proiecte sustenabile. Prin Silk District, reabilităm o fostă platformă industrială aflată în paragină, localizată foarte aproape de centrul orașului şi o redăm comunităţii”, declară Maggie Kitshoff, Partener Prime Kapital pe pagina de Facebook a companiei.

Potrivit jurnalişilor de la ziaruldeiasi.ro, demolările pe fosta platformă a fabricii de mătase au început în luna august 2021, iar pe terenul de 10 hectare va fi amenajat un ansamblu imobiliar mixed-use care va cuprinde, în principal, blocuri de locuinţe şi clădiri de birouri. 

Filmarea de la înălţime cu drona a surprins momentul în care clădirea a fost distrusă prin implozie.

×
Subiecte în articol: cladire Iași explozie dinamită
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close