Antena 3 CNN Actualitate Locale Criză de apă potabilă în Piatra Neamţ, de mai bine de 24 de ore

Criză de apă potabilă în Piatra Neamţ, de mai bine de 24 de ore

Criză de apă potabilă în Piatra Neamţ, de mai bine de 24 de ore
11 Mar 2016   •   08:44

Municipiul Piatra Neamț este încă de miercuri seara fără apă potabilă după o avarie majoră la magistrala principală de aducțiune. După ce au fost avansate mai multe termene privind remedierea defecțiunii, directorul companiei ApaServ, Ionuț Cătălin Dughir, a declarat, vineri, pentru Agerpres, că serviciul de alimentare cu apă va fi reluat cel mai probabil în jurul prânzului.

'Am întâmpinat mai multe probleme la această lucrare iar piesa comandată, o vană, a avut nevoie de mai multe ajustări. În această dimineață (vineri — n.r.) a fost nevoie să comandăm, la societatea privată la care am făcut acea vană, o nouă lucrare și sperăm ca în jurul prânzului să fie finalizat montajul', a declarat Ionuț Cătălin Dughir.

Datorită avariei de la magistrală, Spitalul Județean, școlile și grădinițele, instituțiile publice și locuitorii municipiului Piatra Neamț nu au apă la robinete încă de miercuri seara. Mai mult, în urmă cu o lună de zile s-a constatat că toate sursele de captare a apei de suprafață din lacurile Bâtca Doamnei, Vaduri și Pângărați, dar și râul Bistrița sunt infestate cu bacteria clostridium perfringens. Din acest motiv, captarea apei se face doar din sursele de adâncime.

×
Subiecte în articol: Piatra Neamț Neamţ apa potabila criza
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close