Antena 3 CNN Actualitate Locale Noi detalii de la accidentul din Petroşani. Ce alcoolemie avea şoferul de 19 ani care a spulberat cei şase copii

Noi detalii de la accidentul din Petroşani. Ce alcoolemie avea şoferul de 19 ani care a spulberat cei şase copii

Șoferul care a lovit cu mașina șase copii pe o trecere de pietoni din Petroșani avea o alcoolemie de 1,57 la mie, spune avocatul Adrian Cuculis. Unul dintre copii, un băiat în vârstă de 11 ani, a decedat.

de Claudia Popovici    |    23 Dec 2022   •   17:27

„Șoferul din Petroșani care a lovit 6 copii, dintre care un băiat de 11 ani a fost omorât, avea o alcoolemie de 1.57 la mie, așa arată analizele de ultimă oră”, arată Adrian Cuculis, avocat.

Copilul decedat va fi înmormântat luni, iar forțele de ordine deja se mobilizează, având în vedere că se așteaptă o mare de oameni care vor participa la funeralii, mai spune avocatul 

„Începând de marți se vor face și primele audieri alături de depunerea unei plângeri penale și constituirii de parte civilă cu sume record. În acest caz, deși se fac verificări sub aspectul uciderii din culpă, vom solicita schimbarea încadrării în omor cu intenție indirectă”, a mai spus avocatul Cuculis, potrivit Mediafax. 

Unul dintre copiii loviți pe trecerea de pietoni din Petroșani, miercuri seara, a murit, joi dimineața, spun reprezentanții Poliției Hunedoara. Alți doi copii sunt internați la Spitalul din Petroșani și trei au fost transferați la Spitalul din Timișoara.

Față de șoferul în vârstă de 19 ani, care conducea mașina deși nu avea permis și era băut, au fost extinse cercetările și pentru ucidere din culpă.

”A fugit de la locul accidentului pentru că a vrut să își aducă fratele acasă”

Tânărul băut și fără permis, care a spulberat șase copii pe trecerea de pietoni, a fost arestat pentru 30 de zile. Tatăl băiatului a povestit în exclusivitate pentru Antena 3 CNN ce s-a întâmplat în noaptea accidentului.

În ceea ce privește motivul care l-a determinat de Claudiu, șoferul vinovat, să fugă de la locul accidentului, a fost să își aducă fratele acasă, în siguranță. Cel puțin asta i-a mărturisit tatălui lui.

”A spus că gândul lui a fost să își aducă fratele acasă. Vă dați seama că noi nu îl lăsam să plece nici cu mașina, pentru că știam cum este cu ea, nu îl lăsam să plece nici băut, nici cu fratele. Dar așa s-a întâmplat fără voia noastră, fără știrea noastră” mai spune tatăl. 

”A greșit! Va plăti pentru asta!”

Iar cuvintele sunt puține pentru familia îndurerată care își plânge copilul în prag de Crăciun. 

”Nu știu dacă au nevoie să le spun eu ceva pentru că știu câtă greutate și suferință este. Îmi pare rău de ceea ce s-a întâmplat. Îmi pare rău, pentru că nu trebuia să se întâmple lucrul acesta. Eu știu durerea de părinte! Îmi închipui ce este acolo. Sincer vă spun că ieri, când am văzut poza celui decedat, mi se rupea sufletul. Ce vină a avut copilul acela? Și ce vină au părinții lui? Îmi pare rău și de copilul meu, pentru că este copilul meu. Dar îmi pare rău și de prăpădul pe care l-a făcut, pentru că nu trebuia să facă lucrurile astea. A greșit! Va plăti pentru asta”, a concluzionat tatăl. 

×
Subiecte în articol: Petrosani accident sofer beat
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close