Antena 3 CNN Actualitate Locale Doi poliţişti din Fălticeni au readus la viaţă un tânăr care a făcut infarct în maşină: "Nu suntem eroi"

Doi poliţişti din Fălticeni au readus la viaţă un tânăr care a făcut infarct în maşină: "Nu suntem eroi"

Doi poliţişti din Fălticeni au readus la viaţă un tânăr de 32 de ani, care a făcut infarct în maşină, în timp ce conducea.

Doi poliţişti din Fălticeni au readus la viaţă un tânăr care a făcut infarct în maşină: "Nu suntem eroi"
Sursa foto: Facebook | Ministerul Afacerilor Interne, Romania
de Alin Tarnovschi    |    24 Iul 2021   •   10:31

Cei doi poliţişti din Fălticeni se aflau foarte aproape de maşina în care tânărul de 32 de ani suferise un infarct. Şoferul a reuşit să oprească pe marginea unui drum, însă după ce şi-a pierdut conştienţa, maşina a luat-o la vale şi a lovit un alt autoturism.

Daniel şi Petrică, poliţişti rutieri în Fălticeni au ajuns imediat la maşina tânărului, l-au scos pe asfalt şi au început să îl resusciteze.

Povestea celor doi poliţişti a fost făcută publică într-o postare pe pagina de Facebook a Ministerului Afacerilor Interne.

Cei doi au fost numiţi eroi de reprezentanţii MAI, după ce au reuşit să îi salveze viaţa tânărului.

Tânăr cu infarct, readus la viaţă de doi poliţişti din Fălticeni

"Ieri, Daniel și Petrică, polițiști rutieri în Fălticeni, erau de serviciu, când în față lor s-a creat un ambuteiaj, la aproximativ 300 de metri distanță.

Au pornit de urgență către locul indicat, găsind o mașină ieșită în afara carosabilului. Din spusele trecătorilor, șoferul autoturismului venea dinspre Iași, cu direcția spre Suceava, a tras pe partea dreaptă, fiind o porțiune în rampă, iar, după câteva secunde, mașina a început să coboare cu spatele, traversând benzile de circulație, acroșând un alt vehicul și oprindu-se în afara părții carosabile.

Trecătorii l-au scos pe conducătorul auto din mașină și au sunat la 112, speriați de starea medicală a acestuia.

- Nu mai respiră, a spus unul dintre trecători văzând cum tenul victimei își schimbă culoarea.

- Vă rog să vă îndepărtați, a spus Dan care și-a dat seama că bărbatul suferise un infarct. Imediat a început manevrele de resuscitare, în timp ce colegul său păstra în permanență legătura cu cadrele medicale, ambulanța neputând ajunge rapid la fața locului din cauza traficului.

- Nu îl voi lăsa așa, Petrică! Îl readuc la viață! Tu mergi și deblochează traficul.

Minute bune Daniel a încercat să îi readucă tânărului semnele vitale, prin masaj cardiac și respirație artificială. Pentru un timp scurt, a simțit pulsul, dar acesta a dispărut. Daniel nu s-a lăsat descurajat! Chipul atât de tânăr al victimei l-a făcut să lupte în continuare cu înverșunare pentru viață.

După alte câteva minute, a simțit în palmă bătăile inimii. Bucuria pe care a simțit-o a fost imensă. Reușise! Privirea i s-a oprit apoi pe echipajele ambulanței și ale SMURD care tocmai soseau.

Acestea au stabilizat victima și au transportat-o la Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Ioan” din Suceava.

Echipajele medicale l-au felicitat pe Daniel pentru prezența de spirit și pentru modul în care a știut să acorde primul ajutor, spunându-i că dacă s-ar mai fi întârziat, cu siguranță nu se mai putea face nimic pentru șoferul de 32 ani.

Mai târziu, când s-au întors la secție, Daniel și Petrică s-au înțeles din priviri că nu pot să plece acasă până nu află dacă tânărul pe care l-au salvat este în afara pericolului, așa că au sunat la spital, de unde au primit vești bune.

Cei doi polițiști din Fălticeni nu sunt la prima experiență de acest fel, ei având la activ mai multe vieți salvate. Pentru ei, a fi polițist înseamnă să fii mereu aproape de oameni și să nu renunți niciodată!

Despre caracterul lui Daniel, alegem să vă transmitem vorbele lui: „Nu suntem eroi, am făcut ceea ce trebuia să facem. Cei care au fost pe front sunt eroi”

Dragi colegi, vă felicităm și noi și vă mulțumim!", se arată în postarea de pe pagina de Facebook a Ministerului Afacerilor Interne (MAI).

Ieri, Daniel și Petrică, polițiști rutieri în Fălticeni, erau de serviciu, când în față lor s-a creat un ambuteiaj, la...

Publicată de Ministerul Afacerilor Interne, Romania pe Sâmbătă, 24 iulie 2021

×
Subiecte în articol: Fălticeni politisti
Parteneri
Temperaturile au coborât până la -30 de grade noaptea trecută!
x close