Antena 3 CNN Actualitate Locale Un elev de 13 ani a ajuns la spital după ce a fost bătut de un coleg, în Constanța. Conducerea școlii nu a luat nicio măsură

Un elev de 13 ani a ajuns la spital după ce a fost bătut de un coleg, în Constanța. Conducerea școlii nu a luat nicio măsură

Au fost scene revoltătoare şi în Constanţa. Un copil de numai 13 ani a ajuns la spital după ce a fost lovit de un coleg. Ancheta în cadrul şcolii bate însă pasul pe loc. Conducerea instituţiei spune că aşteaptă rezultatele expertizei medico legale.

Un elev de 13 ani a ajuns la spital după ce a fost bătut de un coleg, în Constanța. Conducerea școlii nu a luat nicio măsură
Sursa foto: Hepta
de Andreea Ştefan    |    10 Mai 2023   •   10:01

Totul s-a întâmplat după ore. Băiatul se îndrepta spre casă când colegul său l-a lovit.

Cum incidentul nu s-a petrecut în incinta şcolii, nu se poate discuta de nota scăzută la purtare. Se fac promisiuni însă ca vor fi ţinute lectii care să prevină agresivitatea.

”Am discutat personal cu cei implicați, fiecare diriginte a discutat cu elevii și cu familiile lor, am luat legătura cu siguranța școlară în vederea continuării activităților pe această temă de combaterea violenței, a bullyingului și a cyber bulyingului.

Nu s-a întâmplat în școală. Nu putem să îi pedepsim noi pentru ceva ce s-a întâmplat în apropierea casei. O consiliere psihologică solicitată de părinte sau tutorele legal. Sunt convinsă că doamna dirigintă a discutat”, a declarat directorul școlii, Elena Badea.

Citește și:

 

Părinţii sunt îngrijoraţi şi acuză conducerea şcolii de lipsă de reacţie.

”Nu a spus nimic doamna diriginta. Nu știam. Cu doamna dirigintă nu am reușit să iau legătura deloc. Soția a reușit să stea de vorbă cu dumneaei, însă nu a obținut un feedback pozitiv”, a spus tatăl copilului agresat.

Psihologii trag un semnal de alarmă şi spun că fenomenul violenţei în scoli ia amploare şi datorita faptului că este ingnorat şi nu se iau măsuri la timp.

”Avem un fenomen al agresivității care este într-o continuă creștere la nivel de societate. Este clar că trebuie să acordăm o atenție sporită pe care trebuie să o alocăm copiilor noștri și asta presupune o schimbare de mentalitate, pentru că în ultimii ani am fost prinși în aspecte care țin de confortul casei și am înțeles mai puțin importanța implicării emoționale”, a declarat psihologul Cristina Dincu.

×
Subiecte în articol: Constanța copil batut
Parteneri
Pensia pe care o va avea Klaus Iohannis după 42 de ani de muncă
x close