Antena 3 CNN Actualitate Locale Cursuri online pentru peste 1.000 elevi din Prahova. Nu pot fi încălzite școlile!

Cursuri online pentru peste 1.000 elevi din Prahova. Nu pot fi încălzite școlile!

Peste 1.000 de elevi din România vor face cursuri în sistem online din cauza unor probleme survenite în alimentarea cu gaze naturale.

Cursuri online pentru peste 1.000 elevi din Prahova. Nu pot fi încălzite școlile!
Sursa foto: GettyImages
de Silvia Preda    |    10 Ian 2024   •   22:36

Cei peste 1.000 de elevi sunt din două comune ale judeţului Prahova.

Inspectorul-şef al Inspectoratului Şcolar Judeţean Prahova, Ilona Rizea, a precizat, miercuri, pentru Agerpres, că probleme sunt la Ciorani, fiind afectate un liceu şi o şcoală gimnazială (908 elevi şi preşcolari), şi la Tomşani, unde este afectată o şcoală gimnazială (326 elevi).

Primarul comunei Tomşani, Mihai Florin Pelin, a precizat că sincopele au apărut pe fondul presiunii scăzute ca urmare a creşterii consumului determinată de temperaturile scăzute din ultimele zile.

Citeşte şiOrașul din România unde absolvenții unui campus profesional vor avea locuri de muncă garantate

"În urma solicitării de informaţii transmisă de Primărie către furnizorul de gaze naturale cu privire la acest aspect, am fost informaţi că din cauza temperaturilor scăzute înregistrate şi implicit a consumului ridicat de gaze naturale, presiunea în conducta de amonte prin care se face livrarea de gaze este foarte scăzută.

Producătorul de gaze naturale anunţă că furnizarea se va face cu întreruperi în următoarele zile. Administraţia locală a făcut demersuri către Prefectura Prahova, Consiliul Judeţean Prahova şi ANRE pentru identificarea unei soluţii la această problemă", a scris primarul pe Facebook.

Edilul Mihai Florin Pelin spune că sincopele în alimentarea cu gaze afectează circa 1.800 de gospodării. 

×
Subiecte în articol: elevi România prahova gaze
Parteneri
Marius Budăi anunță o nouă creștere a salariilor în România!
x close