Antena 3 CNN Actualitate Locale Premieră medicală la Iași: O femeie care cântărește 220 kg a născut pentru a cincea oară

Premieră medicală la Iași: O femeie care cântărește 220 kg a născut pentru a cincea oară

Premieră medicala la Maternitatea ”Cuza Vodă” din Iași. O femeie în vârstă de 37 de ani, care cântărește 220 de kilograme, a născut pentru a cincea oară.

Premieră medicală la Iași: O femeie care cântărește 220 kg a născut pentru a cincea oară
Sursa foto: Facebook/Maternitatea “Cuza Vodă” - Spitalul Clinic de Obstetrică-Ginecologie Iași
de Andreea Ştefan    |    Gigi Cojocaru    |    25 Aug 2021   •   16:08

Intervenția a fost o adevărată provocare pentru medicii din maternitatea ”Cuza Vodă” din Iași.

Femeia a ajuns la spital în cursul zilei de luni, 23 august, iar astăzi, 25 august, a născut prin cezariană.

O echipă de 3 medici chirurgi și anesteziști a fost în permanență alături de proaspăta mămică.

”Din punct de vedere administrativ, a fost o provocare, noroc că am fost pregătiți din timp și am anticipat acest lucru de-a lungul timpului.

Masa avea o capacitate de până la 300 de kilograme, deci eram pregătiți de și mai mult, astfel încât lucrurile au decurs cu bine din toate punctele de vedere”, a declarat Robert Dângă, managerul Maternității "Cuza Vodă" Iași.

Din fericire, nașterea a decurs bine și nu au existat complicații. Cu toate acestea, femeia va mai fi monitorizată o perioadă, pentru că nu este în afara pericolelor deocamdată.

”Nu au fost evenimente și complicații în cursul nașterii, bineînțeles că urmează acum o perioadă de monitorizare de evoluție pentru că pericolul nu putem spune că l-am îndepărtat definitiv pentru că ne putem confrunta în continuare cu o serie de complicații.

Noi ne-am luat toate măsurile de profilaxie și acest lucru ne motivează să reținem această lehuză în spital un interval de minimum 5 zile, evident că lucrurile se pot modifica în funcție de evoluția lehuzei”, a spus dr. Mihaela Grigore, medic primar obstetrică-ginecologie.

×
Subiecte în articol: Iași
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close