Antena 3 CNN Actualitate Locale Fișe medicale pentru permis, eliberate fără consultații, descoperite de poliţişti la un cabinet din Suceava

Fișe medicale pentru permis, eliberate fără consultații, descoperite de poliţişti la un cabinet din Suceava

Polițiștii din Suceava au făcut percheziții într-un cabinet unde s-ar fi eliberat fișe medicale necesare obținerii sau preschimbării permisului de conducere fără efectuarea tuturor consultațiilor necesare.

Fișe medicale pentru permis, eliberate fără consultații, descoperite de poliţişti la un cabinet din Suceava
Sursa foto: Mediafax Foto / Justinel Stavaru
de Claudia Popovici    |    12 Iul 2023   •   20:43

Potrivit IPJ Suceava, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava, au făcut luni o percheziție într-un imobil în care își desfășoară activitatea o firmă care avea ca obiect de activitate eliberarea de fișe medicale necesare obținerii/preschimbării permisului de conducere.

În urma percheziției, au fost descoperite și ridicate, în original, 295 de fișe medicale parafate și semnate în alb de medici, precum și 427 de fișe medicale ale unor persoane completate și semnate și alte înscrisuri.

Din cercetări a reieșit faptul că persoanele care se prezentau în vederea eliberării fișelor medicale necesare obținerii/preschimbării permisului de conducere ar fi fost consultate doar oftalmologic și nu ar fi fost consultate de niciun medic aferent specializărilor menționate în fișele medicale, existând suspiciuni privind autenticitatea și veridicitatea aspectelor consemnate în fișele medicale eliberate, notează Mediafax.

Citeşte şi: Polițiștii au demascat o clinică medicală din Ilfov care emitea documente pentru schimbarea permiselor fără ca șoferii să meargă la control

Astfel, verificările medicale consemnate ca urmare a consultului medical al pacienților nu ar fi fost efectuate în mod real de către medicii care prestează activități în cadrul acestei unități, arată polițiștii.

Totodată, a rezultat faptul că, după controlul oftalmologic efectuat persoanelor în cauză, acestea așteptau aproximativ 10 minute, după care ar fi primit fișele medicale.

Cercetările sunt continuate în cadrul unui dosar penal, privind săvârșirea infracțiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Citeşte şi: Schimbări majore pentru poliţele RCA | Detalii despre plata asigurărilor pentru trotinete și biciclete

×
Parteneri
Stradă surpată şi în Cluj-Napoca Traficul este restricționat
x close