Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Schimbări majore pentru poliţele RCA | Detalii despre plata asigurărilor pentru trotinete și biciclete

Schimbări majore pentru poliţele RCA | Detalii despre plata asigurărilor pentru trotinete și biciclete

Vin schimbări substanțiale și în domeniul asigurărilor de răspundere civilă auto sau RCA, cum le știm cu toții.

de Claudia Popovici    |    12 Iul 2023   •   18:50

Până cel târziu la finalul anului, țara noastră trebuie să implementeze o directivă europeană care vine cu norme în plus față de ce știam până acum. În premieră, pentru țara noastră, trotinetele și bicicletele vor fi vor avea asigurare RCA în mod obligatoriu.

Apoi, în situația în care vehiculele nu sunt utilizate ca mijloc de transport, ei bine, atunci asigurarea RCA nu va acoperi daunele produse de un posibil accident. În acest caz, cel vinovat de accident trebuie să scoată bani din buzunar pentru a achita daunele. Se vor introduce, de asemenea, și derogări de la plata RCA, în primul rând, în cazul vehiculelor sezoniere, printre care, evident, și motocicletele.

Exceptate ar putea fi și mașinile de poliție sau pompieri, dar numai dacă statul își va asuma achitarea daunelor în caz de accident.

Verificările privind valabilitatea polițelor RCA vor fi făcute și prin intermediul unor dispozitive electronice, fără a mai fi necesară oprirea mașinii de către un agent.

×
Subiecte în articol: polite RCA
Parteneri
Ministrul Mediului explicaţii cu privire la praful saharian
x close