Antena 3 CNN Actualitate Locale Cum l-a scăpat greşeala unui poliţist de amendă pe un şofer teribilist

Cum l-a scăpat greşeala unui poliţist de amendă pe un şofer teribilist

Din cauza greşelii unui poliţist, un şofer care nu respecta regulile de circulaţie a scăpat de răspunderea în faţa legii.

de Cristi Georgescu    |    10 Iul 2023   •   09:20

Abaterile şoferului au fost depăşirea maşinii de poliţie fără să semnalizeze schimbarea benzii de circulaţie şi, în plus, nu a avut asupra sa, actul de identitate şi permisul de conducere.

Astfel, a fost întocmit proces verbal de contravenţie, iar şoferul a primit o amendă de 580 de lei şi un avertisment scris.

Conducătorul auto a contestat în instanţă procesul verbal, iar judecătorii i l-au anulat, pe motiv că agentul rutier a încadrat greşit abaterea comisă de şofer, consemnând din eroare că s-ar fi produs un accident de circulaţie, când în realitate nu a fost vorba despre aşa ceva.

Citeşte şi: Încep controalele, la toate centrele sociale din România, după ororile descoperite la Căminele Groazei din Ilfov

Greşeala poliţistului

Judecătoria Galați a anulat în 28 iunie 2023 un proces verbal de contravenție întocmit de un agent rutier pe 23 februarie 2023, prin care un șofer a primit o amendă de 580 de lei și un avertisment scris. Decizia instanței nu este definitivă.

Conducătorul auto a fost acuzat că a depășit mașina de Poliție fără să semnalizeze schimbarea benzii de circulaţie și, în plus, nu a avut asupra sa actul de identitate și permisul de conducere.

În faţa magistraţilor, şoferul a susţinut că nu ar fi comis o astfel de ilegalitate şi a explicat faptul că în procesul verbal nu i-au fost consemnate obiecţiunile şi că documentul nu a fost semnat de un martor.

Citeşte şi: Un microbuz cu opt muncitori a luat foc, în Zorleni, județul Vaslui. Incendiul a distrus complet autovehiculul

Judecătorul a cerut înregistrarea video efectuată cu bodycam-ul de pe uniforma poliţistului, de unde reiese că toate obiecţiunile şoferului contravenient nu sunt fondate, însă din cauza încadrării greşite a procesului verbal a evenimentului de către poliţist, instanţa a trebuit să anuleze documentul primit de şofer.

Încadrarea corectă a sancțiunii contravenționale referitoare la nesemnalizarea schimbării direcției de mers este articolul 108, alineatul 1, litera a, punctul 6 din OUG nr. 195/2002, în timp ce agentul rutier a trecut articolul 108, alineatul 1, litera b, punctul 3 din OUG nr. 195/2002 (aplicabil în cazul accidentelor rutiere).

×
Parteneri
Stare de alertă în Cluj-Napoca, după ce o stradă principală s-a surpat
x close