Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN În fața națiunii Incendiu la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Sfânta Maria” din Iași. S-a activat planul roşu de intervenţie

Incendiu la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Sfânta Maria” din Iași. S-a activat planul roşu de intervenţie

Un incendiu a izbucnit în urmă cu câteva minute la etajul al treilea de la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Sfânta Maria” din Iași. La fața locului s-au deplasat mai multe echipaje de pompieri şi s-a activat planul roşu de intervenţie.

Incendiu la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Sfânta Maria” din Iași. S-a activat planul roşu de intervenţie
de Redacția Antena 3 CNN    |    22 Iun 2021   •   19:15

Update: Din ultimele informații transmise Ministerului Sănătății, în total au fost evacuate 30 de persoane, astfel: 12 copii, 11 cadre medicale, 7 aparținători.

Nicio persoană nu a fost afectată de incendiu. Pacienții au fost relocați în incinta spitalului.

Potrivit şefului SMURD Iaşi, Diana Cimpoeşu, incendiul a fost anunțat la ora 18.54, pompierii au ajuns la 19.00 și au stins flăcările la 19.37. Printre pacienții evacuați a fost și un copil intubat, cu o malformație digestivă.

Update: S-a activat planul roşu de intervenţie. 

La faţa locului pompierii intervin cu şase autospeciale de stingere, o autospecială de descarcerare, două autospeciale de transport victime multiple, o autoscară, o cisternă şi două ambulanțe.

Potrivit ISU Iaşi, incendiul a izbucnit la secția ATI COVID-19 copii. Până în acest moment au fost evacuate 12 persoane dintre care 5 copii, 3 părinti şi 4 din zona personalului medical. Până în acest moment nu au fost raportate victime.

Spitalul de Urgenţă pentru Copii „Sfânta Maria” are 650 de paturi, iar aici vin cele mai grave cazuri din toată Moldova.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Ştirea Iniţială

Managerul Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Sfânta Maria” din Iași spune că ar fi vorba despre un salon gol, situat la etajul trei al clădirii.

Toţi pacienţii din spital au fost evacuaţi. Dintr-o zonă tampon au fost evacuaţi şi 7 copii. Incendiul a izbucnit la secția de anestezie şi terapie intensivă. La fața locului s-au deplasat mai multe echipaje de pompieri şi un echipaj al Biroului Rutier pentru dirijarea traficului în zonă.

Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Sfânta Maria” a fost înfiinţat în 1970 în actuala locaţie prin unificarea tuturor structurilor pediatrice existente în Iaşi În structura iniţială erau incluse 2 secţii de Pediatrie, o secţie de Chirurgie Pediatrică şi Ortopedie, secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă, secţia Oncologie şi secţia de Prematuri. Profilele clinice sunt în marea majoritate unice pentru toată zona Moldovei.

Secţiile şi compartimentele de înaltă specialitate funcţionează începând din 1991 Spitalul de Urgenţă pentru Copii “Sf. Maria” asigură asistenţă medicală pediatrică pt Iasi si pentru cele 7 judeţe ale Moldovei.

În luna aprilie, unitatea medicală a scos la concurs postul de manager.

Cum arată saloanele renovate de la Spitalul de Copii „Sfânta Maria”

Primele saloane finalizate la Spitalul de Copii „Sfânta Maria” se află la etajul 7 și etajul 8 de pe primul tronson în care s-au început lucrările de reabilitare ale spitalului.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹
×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close