Antena 3 CNN Actualitate Locale Pompierii cară apa cu rucsacurile, pentru a stinge un incediu de ieri care a afectat 50 de hectare de pădure din Neamț

Pompierii cară apa cu rucsacurile, pentru a stinge un incediu de ieri care a afectat 50 de hectare de pădure din Neamț

Peste 50 de hectare de păşune şi pădure din comuna Borca, Neamț ard de aproape 24 de ore, iar incendiul este greu de stins din cauza terenului accident, astfel că pompierii cară apa şi cu rucsacurile.

Pompierii cară apa cu rucsacurile, pentru a stinge un incediu de ieri care a afectat 50 de hectare de pădure din Neamț
Sursa foto: Hepta
de M.Z.    |    12 Mai 2020   •   11:29

Sunt zeci de pompieri, pădurari și voluntari care intervin încă de duminică după-amiază, pentru stingerea focului care s-a extins și la pădurea din Sabasa, comuna Borca, potrivit zch.ro.

Intervenția este dificilă din cauza terenului accidentat, astfel că pompierii care intervin acționează fie cu pliciurile, fie cu vermorelele, trebuind să urce și o oră cu rucsacurile cu apă în spate, după care coboară iar pentru realimentare de la autospecialele care nu pot să ajungă aproape de fiecare zonă.

În sprijinul militarilor și al pompierilor voluntari din localitate au intervenit Ocolul Silvic Borca, cu oameni și TAF-uri, și Clubul Off-Road, cu oameni și ATV-uri, care aduc apa cât de aproape se poate.  

"Pompierii de la Garda 2 de Intervenție Poiana Teiului au fost solicitați să intervină pentru localizarea și stingerea unui incendiu de vegetație uscată în localitatea Sabasa, comuna Borca. 

Incendiul se manifestă și la fondul forestier. Pentru localizarea și stingerea incendiului au intervenit 23 de pompieri (un ofițer și 22 subofițeri) de la Detașamentul Târgu Neamț – Garda 1 de intervenție Târgu Neamț și Garda 2 de Intervenție Poiana Teiului, voluntari din cadrul SVSU Borca, lucrători de la Ocolul Silvic Borca și membri ai Clubului Off-Road. 

Incendiul a fost localizat și se intervine pentru lichidarea lui. Intervenția se desfășoară în teren cu acces dificil. Suprafața pe care se manifestă incendiul este de aproximativ 50 hectare”, a declarat Irina Popa, ofițerul de presă al ISU Neamț. 

Din această dimineață, se fac cercetări pentru a se stabili cauza incendiului de vegetație uscată din orașul Bicaz, izbucnit ieri și anunțat la 112, în jurul orei 14. 
 

×
Subiecte în articol: incendiu Neamţ rucsac
Parteneri
Harta voturilor din Bucureşti. Cât "teren" controlează candidaţii
x close