Antena 3 CNN Actualitate Locale Locuitorii unui bloc din Bacău, lăsați fără apă și cu datorii uriașe de administrator. Prejudiciul se ridică la peste 400.000 de lei

Locuitorii unui bloc din Bacău, lăsați fără apă și cu datorii uriașe de administrator. Prejudiciul se ridică la peste 400.000 de lei

Locuitorii unui bloc din Bacău sunt disperați, după ce o femeie, în calitate de administrator, și-a însușit, timp de șapte ani, banii plătiți de aceștia pentru furnizarea apei.

Locuitorii unui bloc din Bacău, lăsați fără apă și cu datorii uriașe de administrator. Prejudiciul se ridică la peste 400.000 de lei
Sursa foto: Antena 3 CNN | Pixibay.com
de Alexandra Apostol    |    18 Aug 2023   •   12:28

Locuitorii blocului și-au dat seama că au fost furați în momentul în care le-a fost oprită alimentarea cu apă, deși aceștia erau cu plățile la zi.

Prejudiciul se ridică la peste 400.000 de lei, pagubă care trebuie să fie suportată acum tot de locatari.

Mai mult, pentru că datoria nu s-a putut colecta, furnizorul a decis să sisteze apa la peste 90 de apartamente.

"În fapt, în luna aprilie 2022, proprietarii și locatarii unui imobil din municipiul Bacău au sesizat polițiștii cu privire la faptul că le-ar fi fost sistată alimentarea cu apă curentă, deși ar fi achitat cheltuielile de întreținere pentru perioada 2020-2022, fapt pentru care au solicitat efectuarea de verificări pentru a se stabili dacă banii încasați de către asociație au fost legal gestionați sau au fost însușiți pe nedrept de vreun reprezentant al acesteia", transmite IPJ Bacău.

Citește și: Nereguli grave la Spitalul de Urgență Pitești: Tavane pline de igrasie, uși murdare și protocol de sterilizare încălcat

"În urma tuturor activităților specifice desfășurate, a rezultat că, în perioada 2015-2022, o femeie de 54 de ani, din mun. Bacău, în calitate de administrator al asociației arondate imobilului din localitate, și-ar fi însușit pe nedrept  banii încasați de la proprietarii și locatarii acestui imobil, fapt ce a produs un prejudiciu în valoare de aproximativ 412.400 de lei”, se mai arată în comunicat.

Mai mult, asociația de proprietari îi pune pe locatari să achite pentru consumul CET și termoenergy, deși ei nu sunt racordați la aceste centrale, 97% dintre ei având centrale termice individuale.

Peste 30 de băcăuni au protestat, vineri dimineața, de la ora 09:00, în fața companiei de apă, împotriva abuzurilor făcute de aceasta.

La mijloc este și o datorie de 50.000 de lei, lăsată de femeia care a fugit cu banii.

Oamenii sunt disperați, acuză compania de apă că îi facturează abuziv și îi deconectează de la apă, deși își plătesc facturile.

Polițiștii au deschis acum un dosar penal, cu propunere de trimitere în judecată.

×
Subiecte în articol: Bacău bloc furnizor apa prejudiciu
Parteneri
Românii pentru care se reduce vârsta de pensionare
x close