Antena 3 CNN Actualitate Locale A fost demis managerul spitalului din Botoșani, Angel Călin! Președintele CJ: ”Nu mai există loc de întors!”

A fost demis managerul spitalului din Botoșani, Angel Călin! Președintele CJ: ”Nu mai există loc de întors!”

Angel Călin a fost eliberat din funcția de manager interimar al Spitalului Județean de Urgență ”Mavromati” Botoșani, a anunțat Consiliul Județean Botoșani. Demiterea vine după moartea Alexandrei, o tânără gravidă, de 25 de ani, în maternitatea spitalului.

de Redacția Antena 3 CNN    |    23 Aug 2023   •   14:14

“Am luat decizia încheierii mandatului domnului Iulian Angel Călin la conducerea Spitalului Județean de Urgență ”Mavromati” Botoșani. Conducerea interimară Spitalului Județean de Urgență „Mavromati” Botoșani va fi asigurată de către doamna doctor Monica Adăscăliței”, a transmis președintele Consiliului Județean Botoșani, Doina Federovici.

Citește și: Altar de flori şi lumânări la Maternitatea Botoşani pentru Alexandra, tânăra mamă care a murit după ce a fost ignorată şapte ore de medici

”Nu mai există cale de întors!”

“Eliberarea din funcție a domnului Angel Călin nu șterge vina cadrelor medicale care nu au intervenit în cazul tragic al Alexandrei, de aceea reiterez solicitare de demisie a medicului curant și a celui care a asigurat garda, care au arătat o totală lipsă de empatie față de o femeie aflată în suferință, precum și carențe uriașe de profesionalism. Este un gest minim de responsabilitate în fața unor asemenea tragedii! Aceste demisii trebuie să vină rapid și fără ezitare, pentru ca așa ceva să nu se mai întâmple.

Citește și: ”Vrem dreptate pentru Alexandra!” Sute de oameni își strigă indignarea în fața spitalului din Botoșani unde Alexandra, tânăra mămică a trei copii, s-a stins din viață

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Cine are de făcut o treabă să o facă. Iar cine nu-și face treaba să răspundă. Cine nu înțelege să-și facă treaba să plece! Am cerut mereu și voi continua să cer cadrelor medicale să arate mai multă empatie față de pacienți și să acționeze doar în interesul acestora. Tot corpul medical trebuie să înțeleagă că este în slujba oamenilor, că cei care le cer ajutorul nu o fac de plăcere. Dacă vor continua să fie indiferenți, atunci vor trebui să părăsească sistemul sanitar.

Citește și: Nereguli găsite de ministerul Sănătății la spitalul din Botoșani unde a murit Alexandra. Tânăra gravidă nu a fost operată la timp, deși i-a implorat pe medici

Nu mai există cale de întors!” a mai adăugat liderul Consiliului Județean Botoșani, Doina Federovici.

×
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close