Antena 3 CNN Actualitate Locale Procurorii percheziţionează cea mai mare maternitate din Moldova. Ancheta, declanşată după acuzaţiile unei femei care a pierdut sarcina

Procurorii percheziţionează cea mai mare maternitate din Moldova. Ancheta, declanşată după acuzaţiile unei femei care a pierdut sarcina

Mai mulţi poliţişti însoţiţi de procurori efectuau, luni, percheziţii într-un caz de malpraxis la Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie "Cuza Vodă" din Iaşi.

Procurorii percheziţionează cea mai mare maternitate din Moldova. Ancheta, declanşată după acuzaţiile unei femei care a pierdut sarcina
de Georgiana Adam    |    15 Mar 2021   •   11:34

UPDATE: Dr. Onofriescu: "Femeia a insistat să nască prin cezariană"

"A insistat ca să nască prin cezariană, nu am fost de acord cu acest lucru la a treia naştere şi doamna a născut în prezentaţie craniană.

Fătul s-a orientat în poziţia optimă pentru naştere. I-amn asigurat analgezie peridolară, confortul cel mai bun.

Eu, personal, am avut 10-15 sarcini cu oprire evoluţie. Eu ştiu prin ce trece şi doctorul, şi familia dar şi femeia. I-am asigurat tot confortul necesar naşterii deşi ea solicita cezariană", a declarat medicul Mircea Onofriescu.

Onfriescu este şeful secţiei unde lucrează două doctoriţe - Monica Holicov şi Mihaela Târnoveanu - investigate în acest caz.

Ştirea iniţială

Percheziţiile la maternitate au fost confirmate de Biroul de Presă al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Iaşi.

"Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale al IPJ Iaşi efectuează, sub coordonarea procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi, două percheziţii într-un dosar penal întocmit sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de abuz în serviciu şi vătămarea fătului", precizează sursa citată.

Potrivit unor informaţii neconfirmate oficial, publicate de presa din municipiu, ancheta vizează cazul unei femei, însărcinată în 35 de săptămâni, al cărei făt a murit săptămâna trecută.

Percheziţiile au loc în mai multe cabinete medicale. Publicaţia BZI menţionează doi medici care ar avea calitatea de suspecţi şi scrie că oamenii legii ar căuta şi sume de bani.

Medic de la Maternitatea Cuza Vodă: Suntem în situaţie COVID, nu am acceptat internarea 

"În cursul zilei, procurorii au venit pentru a verifica evidentele scrise, calculatoarele, inclusiv calculatorul meu personal, pentru a verifica informaţii legate de cazul Leahu Mihaela. În cazul doamnei Leahu Mihaela, la 36 de săptămâni de sarcina, s-a constatat decesul ultrauterin al fătului. Sunt acuzate câteva cadre medicale, colegi medici, care au examinat-o pe această gravidă la 35 şi 36 de săptămâni de sarcină.

Doamna respectivă s-a prezentat la ultima consultaţie, fătul fiind în prezentaţie transversă, nu avea membrane rupte, nu avea nicio indicaţie de internare. Noi suntem în situaţie de COVID-19, nu avem locuri şi suntem în situaţie suprasolicitată. Nu am acceptat nternarea acestui caz. În cursul evoluţiei s-a constatat oprirea în evoluţie a sarcinii.

Cazul este în atenţia Colegiului medicilor, în atenţia procuraturii. Se vor cer nişte expertize ale unor oameni care se pricep în obstretică şi ginecologie", a declarat dr. Mircea Onofriescu, de la maternitatea Cuza Vodă.

Publicaţia citată menţionează că femeia care a pierdut sarcina şi-a mediatizat cazul pe un grup de pe Facebook şi-i acuză pe medici de malpraxis.

×
Subiecte în articol: Maternitatea Cuza Vodă malpraxis
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close