Antena 3 CNN Actualitate Locale Motivul pentru care Grădina Zoologică din Târgu Mureș trimite un bizon în Azerbaidjan

Motivul pentru care Grădina Zoologică din Târgu Mureș trimite un bizon în Azerbaidjan

Un bizon de la Grădina Zoologică din Târgu Mureş va fi transportat către Azerbaidjan.

Motivul pentru care Grădina Zoologică din Târgu Mureș trimite un bizon în Azerbaidjan
Sursa foto: Profimedia
de Redacția Antena 3 CNN    |    20 Oct 2023   •   23:39

Grădina Zoologică din Târgu Mureş a trimis un bizon către Parcul Naţional Shahdag din Azerbaidjan, fiind implicată în proiectele internaționale de repopulare.

Scopul programului este stabilirea unei populaţii viabile de bizoni europeni pe versanţii sudici ai Munţilor Caucazului.

”Ieri dimineaţă, o femelă bizon din Grădina Zoo, şi-a început călătoria spre Berlin, cu destinaţia finală Parcul Naţional Shahdag din Azerbaidjan, în Munţii Caucazului.

Din Berlin, alături de bizoni proveniţi din multe alte grădini zoologice, va pleca spre Azerbaidjan”, anunţă, vineri seară, Grădina Zoologică din Târgu Mureş.

Citește și: Un român a fost criticat dur pe internet, după ce a povestit ce i s-a întâmplat când a chemat un instalator: "Ai preferat un Dorel"

Scopul programului internaţional la care Gradina Zoologică din Târgu Mureş participă este de stabilirea unei populaţii viabile de bizoni europeni pe versanţii sudici ai Munţilor Caucazului din estul Azerbaidjanului.

”Grădina Zoologică din Târgu Mureş nu va rămâne fără bizoni: unul va rămâne, iar lui i se va alătura în curând un nou companion, ca parte a programului de schimb de animale”, a mai anunţat instituţia, potrivit news.ro.

×
Subiecte în articol: gradina zoologica bizon Azerbaidjan
Parteneri
Primarul din Spanțov, prima reacție despre moartea fetiței de 4 ani și a bunicii ei
x close