Antena 3 CNN Actualitate Locale Motivare scandaloasă pentru eliberarea condiţionată a fiului unei judecătoare | "A stat în detenție în perioada cea mai frumoasă a vieţii sale”

Motivare scandaloasă pentru eliberarea condiţionată a fiului unei judecătoare | "A stat în detenție în perioada cea mai frumoasă a vieţii sale”

Explicaţie scandaloasă pentru eliberarea condiţionată a fiului unei judecătoare din Gorj, condamnat la 4 ani şi jumătate de închisoare pentru ucidere din culpă: "A stat în detenție în perioada cea mai frumoasă a vieţii sale”.

Motivare scandaloasă pentru eliberarea condiţionată a fiului unei judecătoare | "A stat în detenție în perioada cea mai frumoasă a vieţii sale”
de Gabriela Mladin    |    01 Sep 2023   •   10:41

În motivarea deciziei, scrie negru pe alb, că tânărul de 28 de ani, care a provocat un accident mortal, merită eliberarea, fiindcă  "a stat în detenție în perioada cea mai frumoasă a vieţii sale”.

Mihai Dafinescu, fiul judecătoarei Elena Dafinescu, de la Tribunalul Gorj, a obținut eliberarea condiționată după un an petrecut în detenție, un sfert din pedeapsa de patru ani și jumătate primită pentru ucidere din culpă, potrivit PRESShub.

Citeşte şi: Şoferul unui BMW din Sibiu, înmatriculat ZEU, şi-a omorât o prietenă lângă cimitir, după ce a intrat cu viteză în două autobuz

Următorul termen de judecată după contestația procurorilor la decizia de eliberare condiționată a fost stabilit pentru 13 septembrie la Tribunalul Gorj.

Mihai Dafinescu a fost condamnat la 4 ani, 6 luni şi 20 zile de închisoare cu executare după ce, în august 2020, în timp ce conducea un autoturism în oraşul Novaci, fiind sub influența băuturilor alcoolice, a ieșit de pe carosabil și a lovit mortal o mamă, sub ochii copilului ei, apoi a plecat de la locul accidentului.

Citeşte şi: Accident grav pe drumul ce leagă Aradul de Alba! Trei oameni au murit după ce un șofer a adormit la volan și a intrat în autoutilitara în care se aflau

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

"A stat în detenție în perioada cea mai frumoasă a vieţii sale”

În motivarea deciziei Judecătoriei Craiova se precizează că "instanţa reţine că liberarea condiţionată înainte de termen reprezintă o şansă şi, având în vedere şi vârsta acestuia de 28 de ani, de faptul că se vorbește despre o persoană fără antecedente penale, de aspectul că petentul a stat în detenţie în perioada cea mai frumoasă a vieţii sale, considerată etapa de graţie în existenţa oricărui individ, perioada de maximă înflorire, dar când înţelepciunea necesară pentru a lua hotărâri remarcabile în ceea ce priveşte viitorul adeseori lipseşte, iar voinţa de afirmare şi putere generează convingerea că totul este accesibil şi nu vor exista momente critice, ajungându-se ca în astfel de situaţii să se rateze cele mai mari oportunități pe care le oferă viața, iar scenariul unei asemenea vârste nu se mai repetă şi, fără îndoială, şi-ar dori să poată întoarce timpul şi să excludă acea clipă fatidică ce a condus la o dramă care cu siguranţă l-a marcat pentru tot restul existenţei, instanţa apreciază că scopul preventiv, educativ al pedepsei a fost atins până în prezent, iar perioada executată de condamnat prezintă garanţia integrării sociale a acestuia”, conform sursei citate.

Citeşte şi: O basculantă a intrat în plin într-un autoturism pe DN 72, în Prahova. Traficul este blocat. Se intervine cu elicopterul SMURD

De asemenea, instanța precizează că a luat în calcul faptul că tânărul "a stat în arest la domiciliu şi pe durata pandemiei, (…) iar gestionarea stresului în timpul epidemiei de COVID-19 a implicat un consum nervos mai mare”.
 

×
Parteneri
ANM anunţă prognoza meteo pentru Săptămâna Mare
x close