Antena 3 CNN Actualitate Locale Motivul pentru care un interlop cu Lamborghini, prins conducând cu 203 km/oră, a scăpat de amendă şi suspendarea permisului de conducere

Motivul pentru care un interlop cu Lamborghini, prins conducând cu 203 km/oră, a scăpat de amendă şi suspendarea permisului de conducere

Un interlop cu Lamborghini a scăpat de amendă și de suspendarea permisului, deși a fost prins conducând cu 203 km/oră, pe Autostrada A1, în județul Alba, din cauza unei greşeli făcută de agentul care l-a oprit.

Motivul pentru care un interlop cu Lamborghini, prins conducând cu 203 km/oră, a scăpat de amendă şi suspendarea permisului de conducere
Sursa foto: Facebook | Poliţia Română
de Redacția Antena 3 CNN    |    14 Oct 2023   •   20:09

Un interlop cu Lamborghini s-a folosit de documentele întocmite de poliţist şi s-a adresat instanței care i-a dat câștig de cauză.

Totul a început când individul a fost surprins de radar pe Autostrada A1, între Deva și Sebeș cu o viteză de 203 kilometri pe oră, în condițiile în care viteza maximă legală este de 130 de kilometri pe oră.

Ulterior el a fot oprit de un agent de poliţie care a constatat că individul nu avea la el permisul de conducere. Aşa că l-a amendat cu 1.305 lei și i-a suspendat dreptul de a conduce pe o perioadă de 120 de zile.

Bărbatul însă a analizat cu atenţie documentele şi a sesizat neglijența polițistului, aşa că a profitat şi s-a adresat instanței. 

Procesul s-a soluționat în 18 septembrie, soluția instanței rămânând definitivă, în favoarea interlopului care a obținut anularea procesul-verbal de sancționare pentru că agentul a omis să îşi menționeze numele pe documente.

Cu toate acestea, polițiștii de la Biroul Autostrăzi au solicitat respingerea plângerii.

”Fapta săvârşită de petent prezintă un grad sporit de pericol social, întrucât ignorarea dispoziţiilor legale cu privire la circulaţia pe drumurile publice reprezintă unele dintre cauzele principale de comitere a accidentelor soldate cu pierderi de vieţi omeneşti ori cu accidentarea gravă a participanţilor la traficul rutier.

Mai mult decât atât, agentul constatator a dat dovadă de clemenţă, stabilind pentru abaterea privind nerespectarea regimului legal de viteză, sancţiunea amenzii la cuantumul minim prevăzut de legiuitor, iar pentru abaterea privind nerespectarea obligaţiei de a avea asupra sa documentele prevăzute de lege, sancţiunea avertismentului, având în vedere că faptele săvârşite prezintă un grad ridicat de pericol social, din cauza urmărilor care s-ar fi putut produce, lipsa unor urmări concrete a faptelor nefiind un argument pentru reindividualizarea sancţiunilor”, au precizat cei de la Brigada de Autostrăzi și Misiuni Speciale citat de ziarulunirea.ro

Cu toate astea, magistratul de la Judecătoria Alba Iulia, care a judecat speța, a anulat sancțiunea menționând că:

"În actul de constatare şi sancționare nu a fost menţionată identitatea agentului constatator, aşa încât instanţa apreciază că procesul-verbal a fost întocmit fără respectarea exigenţelor impuse de art. 17 din O.G. nr. 2/2001 privind regimul juridic al contravenţiilor sub sancţiunea nulităţii absolute”.

Astfel, interlopul cu Lamborghini, prins conducând cu 203 km/oră în Alba, a scapăt de amendă şi suspendarea permisului de conducere.

×
Parteneri
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are
x close