Antena 3 CNN Actualitate Locale Nava-școală "Bricul Mircea" poate fi vizitată de turişti, în acest weekend, de Zilele Constanţei

Nava-școală "Bricul Mircea" poate fi vizitată de turişti, în acest weekend, de Zilele Constanţei

În acest weekend se sărbătoresc Zilele Constanţei, iar cu această ocazie nava-şcoală a flotei româneşti, Bricul Mircea, îşi deschide porţile pentru cei care vor să îi descopere secretele.

Nava-școală "Bricul Mircea" poate fi vizitată de turişti, în acest weekend, de Zilele Constanţei
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Cătălina Buzoianu    |    20 Mai 2023   •   11:39

Nava Școală „Mircea“, ambarcațiunea simbol a României aşteaptă publicul sâmbătă și duminică, cu ocazia Zilelor Constanței, între orele 10:00 - 13:00 și între 15:00-19:00, în dana 0, terminalul de pasageri. Cei care sunt pasionați de ambarcațiuni vor putea admira și explora Bricul Mircea.

"Bine aţi sosit la bordul navei-şcoală Mircea, care se află în acest moment la terminalul de pasageri din Portul Constanţa. 84 de ani am împlinit acum trei zile. Mergem pe 85, cu paşi grabnici, astfel încât, la anul, să facem o festivitate mult mai grandioasă", a precizat Mircea Târhoacă, comandantul Navei Mircea.

Citeşte şi: Peisaje de poveste, lecții de echitație și parc de aventură, într-o localitate din județul Harghita

La 84 de ani de la intrarea în serviciul Marinei Militare Române, nava-școală „Mircea” este astăzi reperul formării ofițerilor și maiștrilor militari din Forțele Navale Române.

La aniversarea a opt decenii de activitate, nava a fost desemnată „Ambasador Onorific pe mările și oceanele lumii”, iar din anul 2022 velierul este „Ambasador al României sustenabile”.

Sunt titluri pe care le merită pe deplin, sunt distincții care, chiar dacă sunt onorifice, validează locul și rolul pe care velierul și le-a câștigat în decursul activității și al misiunilor îndeplinite cu succes, se arată într-o postare pe Facebook a Forţelor Navale Române.

Citeşte şi: Seara de teatru a deschis oficial Zilele Clujului | Florin Piersic, invitat special al evenimentului

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Pentru acces de la Poarta 1, Primăria Constanţa pune la dispoziția vizitatorilor curse regulate cu autobuzul supraetajat, care va circula din 15 în 15 minute pe ruta Poarta 1 – Cuibul Reginei și retur.

Bricul „Mircea” se află acostat la Terminalul de Pasageri din Portul Constanța, atât sâmbătă, 20 mai, cât și duminică, 21 mai, programul de vizitare fiind între orele 10:00 – 13:00 și 15:00-19:00.

 

×
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close