Antena 3 CNN Actualitate Locale Oraşul din România unde se construiesc cavouri înalte de patru metri. Sicriele nu sunt coborâte în criptă, ci rămân la suprafaţă

Oraşul din România unde se construiesc cavouri înalte de patru metri. Sicriele nu sunt coborâte în criptă, ci rămân la suprafaţă

Într-un oraş din România, romii înstăriți vor să nu treacă neobservați nici după moarte şi îşi construiesc adevărate palate chiar în cimitir.

de Redacția Antena 3 CNN    |    21 Apr 2024   •   09:45

Construcțiile din cimitirul de la marginea orașului sunt impozante, iar în unele cazuri sicriele nu sunt coborâte în criptă, şi rămân la suprafaţă. 

Bercea Mondial, finul lui Mircea Băsescu, fratele fostului președinte Traian Băsescu, a început și el construcția unui loc de veci de lux, chiar la intrarea în cimitir. 

Mulţi dintre localnici din Drăgăneşti Olt îşi construiesc cavouri uriaşe încă din timpul vieţii. Multe depăşesc înălţimea gardului cimitirului şi pot fi văzute de la distanţă.

Mai toată lumea din localitate știe că Bercea Mondial a început și el o construcție chiar la intrare în cimitir. 

Finul lui Mircea Băsescu susține, însă, că s-a mutat în București şi că a oprit lucrarea.

"A fost construcția deja și m-am ridicat la 1,20 metri, cât permite legea. Da, cât permite legea. Nu e legea până la 1,20 metri?

În toată țara e așa. Obiceiul e în toată țara, nu numai în Drăgăneşti Olt", spune Bercea Mondial.

Neobişnuitele locuri de veci pot atinge o înălțime de până la patru metri, conform hotărârii Consiliului local.

"Se permite extinderea regimului de înălțime la maxim patru metri, cu plata unei taxe suplimentare.

În general la cetățenii de etnie romă înstăriți, există într-adevăr acest obicei", a precizat Ionuț Jidovu, secretar la Primăria Drăgăneşti Olt.

Pentru construcțiile supraterane a căror înălțime este de trei metri, primăria percepe o taxă de 1000 de lei, iar pentru cele care ating patru metri, taxa se ridică la 2000 de lei.

×
Subiecte în articol: cavouri draganesti olt Bercea Mondial
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close