Antena 3 CNN Actualitate Locale Orașul din România în care se află cel mai important nod feroviar al Europei de Est

Orașul din România în care se află cel mai important nod feroviar al Europei de Est

Un oraș din România se numără printre cele mai importante din țară, pentru că aici se află cel mai mare nod feroviar al Europei de Est.

Orașul din România în care se află cel mai important nod feroviar al Europei de Est
Sursa foto: Facebook/ CFR Infrastructura
de Redacția Antena 3 CNN    |    23 Mar 2023   •   19:05

Orașul arădean Curtici este extrem de popular în rândul investitorilor, pentru că aici se află cel mai important nod feroviar din estul Europei.

Datorită acestui aspect, orașul a avut parte o dezvoltare economică rapidă, existând foarte multe societăți comerciale care își desfășoară activitatea aici.

În prezent, aproximativ 800 de TIR-uri au ca destinație, respectiv punct de plecare, orașul Curtici.

"Astăzi, Curticiul are unele dintre cele mai mari investiții în căile de rulare, nu doar la nivel local, ci și național, iar asta atrage și investiții private în economie", a declarat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean.

Citește și: Povestea francezului care și-a părăsit țara și s-a mutat în România: "Universul cultural țărănesc îmi vorbește"

De asemenea, primarul orașului, Bogdan Ban, a declarat că, în ultimii ani, a reușit, împreună cu echipa sa, să pună în valoare poziția geografică și să dezvolte rețelele de transport care susțin economia locală, având în plan și alte proiecte importante.

"Suntem cel mai mare nod feroviar din estul Europei, avem un terminal intermodal care a atras parcuri logistice și firme mari.

Pentru a dezvolta localitatea, săptămâna trecută am început un Plan Urbanistic Zonal pentru o nouă zonă industrială nepoluantă, pe locul gropii de gunoi, pe o suprafață de peste 8 ha.

Am depus pe POIM un proiect pentru amenajarea unui parc fotovoltaic și panouri pentru toate clădirile administrației locale. Avem și foarte multe proiecte mai mici, dar care vor dezvolta mult zona”, a declarat primarul Bogdan Ban.

Orașul dispune de un parc modern pentru copii, iar, în viitor, vor fi create 11 puncte de acces gratuit la internet, potrivit adevarul.ro.

×
Subiecte în articol: Arad Curtici nod feroviar
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close