Antena 3 CNN Actualitate Locale Pedeapsa primită de o contabilă, care a virat din bani publici peste 1,5 milioane lei către firma administrată de fiica sa, în Argeş

Pedeapsa primită de o contabilă, care a virat din bani publici peste 1,5 milioane lei către firma administrată de fiica sa, în Argeş

O fostă contabilă din Argeş este acuzată de procurorii DNA că a plătit peste 1,5 milioane de lei din fondurile primăriei către firma fiicei sale, fără a exista o contraprestație.

Pedeapsa primită de o contabilă, care a virat din bani publici peste 1,5 milioane lei către firma administrată de fiica sa, în Argeş
Sursa foto: GettyImages
de Redacția Antena 3 CNN    |    07 Mai 2024   •   21:15

Potrivit anchetei, timp de cinci ani, între 2017 și 2022, contabilă la Primăria Corbi (Argeș) a întocmit în mod ilegal peste 808 ordine de plată către firma fiicei sale şi către mai multe instituții nebancare (CAR).

Mai exact, contabila a virat ilegal din bani publici peste 1,5 milioane lei către firma administrată de fiica sa, fără a exista în realitate un angajament legal sau contractual.

De asemenea, ea s-a folosit de fondurile din Primărie pentru a plăti suma de 386.000 către mai multe instituții nebancare CAR, reprezentând contravaloarea mai multor împrumuturi contractate de ea sau de familia sa (soț, fiică sau ginere), notează gorjonline.ro. 

În acest context, contabila Elena Groșanu a fost condamnată, pe 26 aprilie 2024, de către Tribunalul Argeș la șase ani de închisoare cu executare pentru abuz în serviciu, fals intelectual și uz de fals şi la plata sumei de  1.801.577,85 lei, la care se adaugă dobânzi şi penalităţi, către Primăria Corbi.

Contabila a contestat hotărârea instanței, iar dosarul se va muta la Curtea de Apel Pitești.

×
Subiecte în articol: contabilă primarie Argeş
Parteneri
Ce pensie va primi un român care a muncit 35 de ani, după noua lege
x close