Antena 3 CNN Actualitate Locale Adolescentă de 14 ani, însărcinată în șase luni, abuzată de familia concubinului și forțată să meargă la cerșit

Adolescentă de 14 ani, însărcinată în șase luni, abuzată de familia concubinului și forțată să meargă la cerșit

Caz grav în Bistrița! O copilă de 14 ani, rămasă însărcinată, a fost exploatată constant de mama concubinului său. Adolescenta era abuzată permanent și trimisă la cerșit.

Adolescentă de 14 ani, însărcinată în șase luni, abuzată de familia concubinului și forțată să meargă la cerșit
Sursa foto: Profimedia Images
de Roxana Mihăiescu    |    12 Oct 2023   •   12:07

Totul s-a întâmplat după ce adolescenta a părăsit casa părintească și s-a mutat la iubitul său, cu care a rămas însărcinată. Mama băiatului respectiv a abuzat de ea și a pus-o să se ducă la cerșit.

Direcția de Asistență Socială Bistrița și Poliția Locală au reușit să o ia din familia iubitului său și să o interneze într-un centru al DGASPC. Femeia care o exploata s-a ales cu dosar penal.

„Adolescenta de 14 ani, însărcinată în 6 luni, tatăl copilului fiind tot un minor cu vârsta de 17 ani, este abuzată în mod constant de familia acestuia ( unde ea locuiește) și trimisă la cerșit, fără sa se țină cont de situația ei medicală.

Minora a rupt legătura cu mama ei și s-a mutat în locuința mamei concubinului. Singura preocupare a abuzatorului ( mama băiatului ), este sa tragă foloase materiale de pe urma fetei.

S-au purtat discuții cu minora pentru evaluarea situației sociale, îndrumare, suport și consiliere spre servicii specializate. A fost informată de către inspectorii Direcției de Asistență Socială cu privire la posibilitatea instituirii unor măsuri de protecție pentru ea și copilul încă nenăscut însă aceasta a refuzat menționând că dorește să rămână în familia concubinului”, a transmis Poliția Locală Bistrița.

Citește și: Tinere forțate să se prostitueze, după ce li s-a promis că vor fi dansatoare, în Constanța. Taximetriștii primeau comision pentru clienți noi

Fetei i s-a propus de mai multe ori să meargă într-un centru, unde să rămână până la nașterea copilului, însă a refuzat. În cursul zilei de ieri, adolescenta a fost găsită, din nou, la cerșit, motiv pentru care au fost luate măsuri. În cele din urmă, tânăra a fost internată într-un centru al DGASPC.

„Copila fost identificată din nou cerșind, trimisă de mama concubinului. Aceasta a fost preluată de colegii noștri și inspectorii din cadrul Direcției de Asistență Socială . Au fost aplicate procedurile legale și s-au instituit măsurile de protecție a minorei și a copilului nenăscut.

A fost solicitată prezența mamei la sediul nostru. Ulterior identificării și finalizării procedurilor, în baza unei delegații speciale, minora, însoțită de un echipaj mixt format din 2 polițiști locali și un inspector din cadrul Direcției de Asistență Socială, a fost transportată la Centrul de primire în regim de urgență pentru copilul exploatat, neglijat și abuzat al DGASPC BN de la Năsăud”, mai precizează Poliția Locală Bistrița.

Mama băiatului s-a ales cu dosar penal pentru că o obliga pe adolescentă să cerșească, notează Bistrițeanul.ro.


 

×
Subiecte în articol: abuz gravida politia locala bistrita
Parteneri
Mesaj RO-Alert în Slănic Prahova: ”Părăsiți zona!”
x close