Antena 3 CNN Actualitate Locale Pompierii din Gorj, chemați din turele libere pentru misiuni de patrulare după cutremurul de 5.7

Pompierii din Gorj, chemați din turele libere pentru misiuni de patrulare după cutremurul de 5.7

Pompierii din Gorj au fost chemați din turele libere, pentru a suplimenta echipajele, în urma cutremurului de marți, de 5,7 grade, potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU).

Pompierii din Gorj, chemați din turele libere pentru misiuni de patrulare după cutremurul de 5.7
Sursa foto: Facebook
de Claudia Popovici    |    14 Feb 2023   •   17:08

Potrivit IGSU, cele mai multe apeluri au fost primite la ISU Gorj. Apelanții au sesizat diverse pagube (fisuri, căderi țigla de pe acoperiș).

"Sunt nenumărate apeluri la 112 după acest al doilea cutremur, mai mare decât cel de ieri. Mai mult clădiri, printre care şi la Arcani, la Bâlteni, la Târgu Jiu, mai multe zone care au fost afectate. Până acum nu avem cunoştinţe de victime, dar mai multe clădiri au fost afectate, inclusiv clădirea prefecturii.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

În momentul de faţă, oamenii sunt panicaţi şi spun că le sunt afectate clădirile, au fost două cutremure la rând, unul ieri şi cel de astăzi mai rău decât ieri. Până în momentul de faţă, în toţi aceşti ani, la Gorj nu s-au resimţit cutremure şi vă daţi seama, după cutremurele din Turcia, toată lumea este afectată", a declarat Cristina Cilibiu, Prefectul Judeţului Gorj.

Pompierii din Gorj, chemați din turele libere din cauza cutremurului de 5.7

„Pentru eficientizarea misiunilor de recunoaștere derulate în teren, ISU Gorj a suplimentat echipajele din tura de serviciu cu cel aflat în turele libere, din 3 subunități”, anunță IGSU.

Din informațiile actuale, nu sunt persoane care să fi suferit vătămări. Totodată, nu există situații de pericol pentru populație, potrivit IGSU.

Pompierii au plecat în misiuni de patrulare

"Având în vedere cutremurul produs în urmă cu puțin timp, în Oltenia, Gorj cu magnitudinea de 5,7 pe scara Richter, la o adâncime de 40 km, pompierii militari ai ISU Gorj efectuează misiuni de patrulare/recunoaștere în teren. Precizăm faptul că până la acest moment, la nivelul județului Gorj s-a constituit Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției la sediul ISU Gorj pentru monitorizarea operativă a situației. Totodată s-a crescut capacitatea de intervenție a inspectoratului pentru a gestionarea eficientă a eventualelor situații de urgență", au precizat reprezentanții ISU Gorj.

Zeci de avarii la clădiri și mașini, după cutremurul puternic din Gorj. Oamenii au ieșit în stradă

Cutremurul de 5,7 pe Richter produs astăzi a afectat grav clădirea mănăstirii din Tismana, iar bucăți de tencuială au căzut peste autoturismele parcate în apropiere.

De asemenea puțin o mașină a fost avariată după ce bucăți dintr-o clădire din Tg.Jiu s-au desprins în timpul cutremurului. Alte bucăți de tencuială au căzut din alte clădiri, iar autoritățile din Gorj au fost solicitate să intervină.

Cutremur puternic în România, resimţit şi în Bucureşti. Seismul a fost urmat de trei replici

Un cutremur puternic s-a produs, astăzi, 14 februarie 2023, în România. Seismul a fost resimţit în Bucureşti, precum şi în alte oraşe.

Potrivit primelor informaţii, magnitudinea cutremurului a fost estimată de EMSC la 5,7 pe scara Richter.

Totodată, Institutul Naţional pentru Fizica Pământului a emis o alertă de cutremur în care magnitudinea a fost estimată la 4,5. Ulterior, magnitudinea a fost revizuită la 5,7 pe scara Richter.

Cutremurul a fost înregistrat la o adâncime de 40 de kilometri.

"În ziua de 14.02.2023, 15:16:53 (ora României), s-a produs în Oltenia, Gorj, un cutremur semnificativ cu magnitudinea ML 5.7, la adâncimea de 40 km.

Cutremurul s-a produs la 102km NV de Craiova, 120km SV de Sibiu, 146km V de Pitesti, 161km SE de Timisoara, 183km SE de Arad, 195km S de Cluj-Napoca, 204km E de Belgrade, 208km E de Zemun, 212km NE de Nis, 212km V de Brasov", se arată într-o informare a INFP.

După câteva minute, o replică a cutremurului a fost înregistrată de INFP.

"În ziua de 14.02.2023, 15:26:11 (ora României), s-a produs în OLTENIA, GORJ un cutremur slab cu magnitudinea ML 3.4, la adâncimea de 10 km.

O a doua replică s-a produs la ora 15.29 şi a avut o magnitudine de 3,5, la o adâncime de 5 kilometri.

Cutremurul de azi, 14 februarie 2023, vine la aproximativ 24 de ore de la seismul înregistrat în judeţul Gorj.

Citeşte şi: Cutremur de 5,2 grade în România! La scurt timp au urmat două replici în Gorj

×
Subiecte în articol: pompieri Gorj Cutremur in Romania Oltenia
Parteneri
Poșta Română, anunţ de ultimă oră despre distribuirea pensiilor în luna Mai
x close