Antena 3 CNN Actualitate Zeci de avarii la clădiri și mașini, după cutremurul puternic din Gorj. Oamenii au ieșit în stradă

Zeci de avarii la clădiri și mașini, după cutremurul puternic din Gorj. Oamenii au ieșit în stradă

Mai multe avarii s-au produs la clădiri și mașini în urma cutremurului cu magnitudinea 5,7 produs marți în Gorj.

Zeci de avarii la clădiri și mașini, după cutremurul puternic din Gorj. Oamenii au ieșit în stradă
Sursa foto: Getty Images/ TikTok
de Silvia Preda    |    14 Feb 2023   •   16:28

Cel puțin o mașină a fost avariată după ce bucăți dintr-o clădire din Târgu Jiu s-au desprins în timpul cutremurului. Alte bucăți de tencuială au căzut din alte clădiri, iar autoritățile din Gorj au fost solicitate să intervină.

Printre clădirile afectate este și biserica Tismana, din turla căreia s-au despins mai multe bucăți și au căzut într-o parcare.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Nu există informații privind eventualele victime, iar zecile de apeluri la 112 anunță probleme la construcții.

Numeroși oameni au ieșit în stradă

În mai puțin de o oră de la cutremur "în dispeceratul ISU Gorj s-au înregistrat aproximativ 20 de apeluri care semnalează fisuri apărute la anumite construcții, elemente de construcție de la fațada mai multor clădiri care s-au desprins, dar, din fericire, până în acest moment nu au fost înregistrate victime", au anunțat cei de la ISU.

Pompierii au plecat în misiuni de patrulare

"Având în vedere cutremurul produs în urmă cu puțin timp, în Oltenia, Gorj cu magnitudinea de 5,7 pe scara Richter, la o adâncime de 40 km, pompierii militari ai ISU Gorj efectuează misiuni de patrulare/recunoaștere în teren. Precizăm faptul că până la acest moment, la nivelul județului Gorj s-a constituit Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției la sediul ISU Gorj pentru monitorizarea operativă a situației. Totodată s-a crescut capacitatea de intervenție a inspectoratului pentru a gestionarea eficientă a eventualelor situații de urgență", au precizat reprezentanții ISU Gorj.

Citeşte şi: Primele imagini după cutremurul de 5,7 de astăzi, din România

Un cutremur cu magnitudinea de 5,7 pe scara Richter a avut loc marți în zona Oltenia, județul Gorj, potrivit Institutului Național de Fizica Pământului (INFP). Cutremurul s-a produs la ora 15:16:53 (ora României), la adâncimea de 40 km.

Cel puțin două replici cu magnitudinea peste 3 au fost înregistrate.

Cutremurul s-a produs la 102km NV de Craiova, 120km SV de Sibiu, 146km V de Pitești, 161km SE de Timișoara, 183km SE de Arad, 195km S de Cluj-Napoca, 204km E de Belgrade, 208km E de Zemun, 212km NE de Nis, 212km V de Brașov.

×
Subiecte în articol: cutremur Gorj seism avarii
Parteneri
Primele imagini cu băiețelul din Gorj vândut de părinți în Germania
x close