Antena 3 CNN Actualitate Locale Posibila cauză a incendiului de la Spitalul din Constanţa, un prelungitor care a făcut scurt-circuit

Posibila cauză a incendiului de la Spitalul din Constanţa, un prelungitor care a făcut scurt-circuit

Incendiul de la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanţa ar fi pornit, potrivit unor surse, de la o flacără a unui prelungitor care a făcut scurt-circuit, în secţia de Terapie Intensivă.

Posibila cauză a incendiului de la Spitalul din Constanţa, un prelungitor care a făcut scurt-circuit
Sursa foto: Inquam Photos/Daniel Stoenciu
de Georgiana Adam    |    01 Oct 2021   •   11:28

În prezent, 113 persoane au fost evacuate, iar dintre acestea, 50 au ajuns la alte spitale. Restul sunt acum monitorizate de medici, în curtea spitalului.

Bolnavi cu tuburi de oxigen scoşi în stradă şi oameni resuscitaţi în curte, după incendiul de la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanţa

Mai mulţi pacienţi au fost scoşi cu tuburile de oxigen pe faţă în stradă, pentru a scăpa din incendiul care a cuprins, vineri, Spitalul de Boli Infecțioase din Constanţa.

Un bolnav chiar a fost resuscitat în curtea spitalului, iar alţii au fost transferaţi în maşinile pompierilor sau transferaţi la alte spitale.

Potrivit surselor, nouă persoane au murit, s-a activat planul roşu de intervenţie.

Mai mulţi pacienţi au fost evacuaţi pe geam de pompieri, iar autorităţile fac tot ce e posibil pentru a scoate oamenii de acolo pe picioarele lor.

Incendiu la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanţa. Nouă oameni au murit

Este incendiu în aceste momente la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanţa. Pompierii intervin de urgenţă.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Dobrogea” a fost solicitat să intervină vineri dimineaţă la Spitalul de Boli Infecțioase din municipiul Constanţa.

În aceste momente, pacienții sunt evacuați, unii dintre ei pe geam. La fața locului, au fost trimise mai multe echipaje SAJ și SMURD.

A fost activat Planul Roşu de intervenţie, dar și Planul Alb de intervenţie specific unităţilor sanitare.

Focul se manifestă la secția de Terapie Intensivă. Incendiul se manifestă cu flacără deschisă și degajări mari de fum. Se pare că incendiul a fost declanşat de o defecţiune pe secţia de Terapie intensivă.

 

×
Subiecte în articol: incendiu prelungitor
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close