Antena 3 CNN Actualitate Locale Un primar din Gorj îndeamnă oamenii să-i toarne pe cei care fură apă: "Vom recompensa. Aveţi curaj şi dați-ne informaţii"

Un primar din Gorj îndeamnă oamenii să-i toarne pe cei care fură apă: "Vom recompensa. Aveţi curaj şi dați-ne informaţii"

Un primar din Gorj a lansat un apel, în plină secetă în judeţ, ca cei care sunt văzuţi că fură apă să fie pârâţi.

Un primar din Gorj îndeamnă oamenii să-i toarne pe cei care fură apă: "Vom recompensa. Aveţi curaj şi dați-ne informaţii"
Sursa foto: pixabay.com
de Georgiana Adam    |    26 Iul 2022   •   14:47

În plus, cei care vor "anunţa" acest lucru vor primi şi recompense, promite edilul din comuna Cătunele, Florin Țuilă, potrivit sgorj.ro.

"Stimaţi cetățeni, trecem o perioadă grea cauzată de seceta din luna iulie. Apa potabilă distribuită la populație este tratată cu clor, ceea ce va duce la uscarea plantelor. 

De asemenea, în urma compararii măsurătorilor de la apometrul principal cu totalizarea apometrelor abonaților, rezultă că se fura apă. 

Vom recompensa pe cei ce vor da informaţii sigure şi susținute. Hoţii de apă nu sunt prietenii noștrii, ne urăsc, ne fură din buzunar, ne fac să suferim!

Aveţi curaj şi dați-ne informaţii. Anunţaţi-ne de persoane care lasă apa să curgă pe furtun mai multe ore! Ca sancțiuni, cei ce vor fi prinşi că sustrag apa vor fi debranșați, vor plăti pierderile de rețea, li se va întocmi dosar penal şi nu vor mai avea acces la reţeaua publică! 

Folosiţi fântânile publice şi izvoarele pentru a uda plantele. Trebuie să conviețuim şi în situaţii dificile! Să fim uniţi şi să ne respectăm!", a transmis primarul din Cătunele, Florin Țuilă.

"I-aș băga în pușcărie pe cei care udă porumbul" | Primar din Gorj, declaraţie controversată

În plină secetă generată de caniculă, perioadă în care unii agricultori îşi udă culturile agricole, un primar din Gorj spune că i-ar băga "la puşcărie" pe care fac asta.

"I-aș băga în pușcărie, i-aș împușca pe cei care udă porumbul și iau dreptul altor oameni la civilizație. (...) Alte familii nu au apă să bea de sete", a răbufnit primarul comunei Peștișani, din Gorj, Cosmin Pigui, potrivit radioinfinit.ro.

Edilul este foarte supărat pe locuitorii care folosesc apa din rețea ca să-și ude culturile de porumb, spunând că sunt familii cu copii mici și bătrâni țintuiți la pat, care au de suferit ca urmare a risipei pe care o fac unii dintre localnici.

×
Subiecte în articol: seceta apa Gorj Florin Țuilă
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close