Antena 3 CNN Actualitate Locale Primăria din România, prinsă în flagrant când îngropa gunoaie lângă o arie protejată | Reacţia Gărzii de Mediu

Primăria din România, prinsă în flagrant când îngropa gunoaie lângă o arie protejată | Reacţia Gărzii de Mediu

Garda de Mediu a intervenit într-o zonă considerată arie protejată după ce un localnic a sunat la 112 să anunțe că mai multe camioane aruncă gunoaie.

Primăria din România, prinsă în flagrant când îngropa gunoaie lângă o arie protejată | Reacţia Gărzii de Mediu
Sursa foto: ebihoreanul.ro
de Redacția Antena 3 CNN    |    24 Feb 2024   •   20:20

S-a întâmplat în comuna Girișu de Criș, din Bihor, acolo unde echipajele ale Gărzii de Mediu au prins mai multe camioane în timp ce aruncau gunoi, pe un teren de la marginea satului Tărian, considerat arie protejată. 

Astfel, comisarii au constatat că, în gropile rămase în urma unor excavări de pietriș, au fost transportate gunoaie cu camioane care aparțin unei firme de profil, iar un buldo-excavator care aparține Primăriei Girișu de Criș le acoperea cu pământ, notează ebihoreanul.ro.

Urmare acestor acţiuni Garda de Mediu Bihor a anunţat că Primăria Girișu va fi amendată, cel mai probabil cu suma de 50.000 de lei, iar utilajul care astupa gunoaiele va fi confiscat. De asemenea, comisarii de mediu vor controla și firma care deține camioanele cu care s-au transportat gunoaiele.

Potrivit sursei citate, în vecinătatea acestui loc, tot comisarii de mediu au descoperit, în vara anului 2023, excavări ilegale pe o suprafață de 3,5 hectare făcute de o firmă care a livrat aproape 95.000 de tone de balast pentru șantierul drumului de legătură cu Autostrada Transilvania.

Reacția primarului comunei Girișu de Criș

Confruntat cu imaginile incriminatoare primarul a reclamat o luptă cu iz politic. 

"Este o luptă politică. A reclamat unul care vrea să fie primar. Noi acolo nu am dus gunoaie, ci doar crengi pe care de 4 ani le-am strâns de la oameni de-acasă și le-am depozitat într-un loc împrejmuit. Acum, acel loc s-a umplut și am zis că le ducem să le îngropăm acolo unde a fost stația de epurare a complexului de porci, dar nici vorbă să fie gunoaie, sunt doar lemne de foc și vițe de vie”, a declarat primarul Ioan Pașca pentru sursa citată.

Mai mult, edilul a spus că va contesta orice sancțiune primită de la Garda de Mediu Bihor, reproșând și că, din pricina acestor sancțiuni, Primăria va fi nevoită să-i pună la plată pe cetățeni.

"Să ne confiște utilajul, să ne dea amendă, și noi să-i dăm în instanță. Vom mări taxele și impozitele, ca să avem bani să ne judecăm cu Garda de Mediu, din cauza unui băiat deștept”, a mai spus primarul comunei Girișu de Criș. 

 

×
Parteneri
A murit Alexandru Alexandrov, fondatorul gigantului Altex România
x close