Antena 3 CNN Actualitate Locale Protest în fața Spitalului Județean Galați, unde oamenii mor cu zile. Rudele Mihaelei, studenta la Medicină, își strigă disperarea

Protest în fața Spitalului Județean Galați, unde oamenii mor cu zile. Rudele Mihaelei, studenta la Medicină, își strigă disperarea

Peste o sută de oameni au protestat în fața Spitalului Județean din Galați, după ce doi pacienți au venit pe picioarele lor la spital, însă au murit din cauza unor nereguli grave.

Protest în fața Spitalului Județean Galați, unde oamenii mor cu zile. Rudele Mihaelei, studenta la Medicină, își strigă disperarea
Sursa foto: Antena 3
de Andreea Ştefan    |    20 Noi 2021   •   08:36

Cel mai recent caz este al tinerei studente la Medicină, în vârstă de 21 de ani, care și-a pierdut viața după zile întregi de chin.

Cazurile revoltătoare ale bolnavilor care au murit la Spitalul Județean din Galați după ce au fost ținuți în frig sau au fost diagnosticați greșit i-au scos pe oameni în stradă.

Protestatarii i-au acuzat pe medici de indiferență și i-au criticat pe cei care se află la putere.

La manifestații au fost prezenți părinții, rudele și apropiații Mihaelei, tânăra de 21 de ani, studentă la Medicină, care a murit cu zile.

Ea a venit la spital cu dureri de spate. Abia după patru zile a fost văzută superficial la Camera de Gardă, nici măcar dezbrăcată și consultată.

”Aș dori ca doamna asistentă care era pe tură când stăteam eu cu fetița mea la Urgență, în față la Chirurgie acolo, și am rugat-o să îmi aducă un termometru, dacă poate să doarmă că nu a venit cu un termometru. A zis că vine să mi-l aducă și nu a venit”, a spus mama Mihalelei.

După numeroase drumuri la spital și diagnostice greșite, mama Mihaelei a fost cea care și-a dat seama care era posibila cauză a durerilor. Un furuncul care ar fi putut fi observat de orice medic dacă tânăra ar fi fost consultată.

Intervenția chirurgilor a fost tardivă, iar Mihaela a murit.

”Nu am cuvinte. Nu am cuvinte să descriu situația dată. Cu câteva ore înainte să intre în operație a fost ultima dată când i-am auzit vocea”, spune iubitul Mihaelei.

”Mi se pare absurd. Este o neglijență și un sistem foarte prost pus la punct la noi în țară”, a spus colega Mihaelei.

Nu doar cazul Mihaelei i-a făcut pe oameni să iasă în stradă, ci și cel al unei alte victime a nepăsării medicilor.

Un bărbat diagnosticat cu pneumonie a fost ținut în frig, în curtea spitalului, fără să fie văzut de vreun medic.

O studentă la Medicină din Galați a murit după două săptămâni de chinuri: "I-au spus că se alintă"

Mama studentei din Galaţi, care a murit după două săptămâni de chinuri: "Fetiţa nu mi-o aduce nimeni înapoi"

Un bărbat din Galaţi a murit, după ce a fost lăsat să aştepte pe o bancă, în frig, un test PCR care a ieşit negativ

×
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close