Antena 3 CNN Actualitate Locale Un sat din România a fost desemnat unul dintre cele mai atractive locuri turistice din întreaga lume

Un sat din România a fost desemnat unul dintre cele mai atractive locuri turistice din întreaga lume

Un sat din România a fost desemnat unul dintre cele mai atractive locuri turistice din întreaga lume la o competiție realizată de Organizația Mondială a Turismului, denumită "Best Stories Villages".

Un sat din România a fost desemnat unul dintre cele mai atractive locuri turistice din întreaga lume
de Claudia Popovici    |    22 Dec 2022   •   20:39

La doar 12 km distanță de municipiul Sibiu se află comuna Rășinari, satul care a fost desemnat unul dintre cele mai atractive locuri turistice din întreaga lume

Rășinari face parte din zona Mărginimii Sibiului, binecunoscută în România datorită brânzei, dar şi graţie oamenilor care s-au născut aici printre care poetul Octavian Goga și filosoful Emil Cioran.

Satul Rășinari, din județul Sibiu a câștigat oficial titlul de cele mai atractive sate turistice din întreaga lume, în cadrul competiției ”Best Tourism Village” 2022 (BTV) organizat de specialiștii Organizației Mondiale a Turismului, care i-au oferit această recunoaștere.

În cadrul competiției mondiale, Rășinariul a fost selectat din 130 de sate participante din 57 de țări, iar acest lucru demonstrează valorile sale remarcabile precum și acțiunile întreprinse în dezvoltarea turismului rural sustenabil.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Selecția satelor s-a realizat în baza mai multor criterii din care fac parte: promovarea și conservarea resurselor culturale și naturale, durabilitatea economică și socială, dezvoltarea și protejarea mediului, dezvoltarea turismului și integrarea lanțului valoric, infrastructură și conectivitate, sănătate, siguranța și securitate.

”Recunoașterea Rășinariului ca Best Tourism Village 2022 reprezintă o mărturie a angajamentului nostru de a promova turismul rural sustenabil prin conservarea și promovarea valorilor naturale și culturale, a tradițiilor, a obiceiurilor și a produselor locale din zona noastră.

Suntem foarte recunoscători și ne onorează această distincție oferită de Organizația Mondială a Turismului.

Mulțumim tuturor celor care se implică constant în activități de dezvoltare sustenabilă a comunității și anume autorități naționale, județene și locale, unități de invățământ, pensiuni turistice, producători locali, asociații și mulți alții.” declară Bucur Bodgan, primar comuna Rășinari, pe Facebook. 

×
Subiecte în articol: sat atractii turistice Răşinari
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close