Antena 3 CNN Actualitate Locale Schimbări în grădiniţe şi şcoli. Ce vrea statul să facă cu camerele de supraveghere din sistemul public şi cel privat

Schimbări în grădiniţe şi şcoli. Ce vrea statul să facă cu camerele de supraveghere din sistemul public şi cel privat

Regulile s-ar putea schimba în toate unităţile de învăţământ. În grădinițe și creșe, ar putea fi montate sisteme de supraveghere video și audio.

Schimbări în grădiniţe şi şcoli. Ce vrea statul să facă cu camerele de supraveghere din sistemul public şi cel privat
Sursa foto: Getty Images
de Adriana Drăghici    |    09 Mar 2024   •   17:15

Este vorba despre un proiect inițiat de Camera Deputaților. 

Proiectul legislativ inițiat de Camera Deputaților prevede ca toate creșele și grădinițele, indiferent dacă sunt din sistemul public sau cel privat, să fie obligate să instaleze sisteme de monitorizare audio și video.

Inițiatorii susțin că propunerea legislativă are la bază creșterea numărului de acte de violență în aceste zone. 

Mai mult decât atât, proiectul legislativ prevede ca părinții să poată avea acces la imaginile pe care le transmit sistemele de monitorizare audio și video, pe perioada în care copiii sunt în incinta unității de învățământ. 

Totodată, proiectul nu stabilește că este necesar consimțământul părților vizate de sistemul de monitorizare a spațiilor de educație. 

Pentru a intra în vigoare, proiectul legislativ trebuie să treacă de Parlament, să meargă la promulgare la președintele României și ulterior să fie publicat în Monitorul Oficial.

×
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close