Antena 3 CNN Actualitate Locale Două surori siameze din Constanţa împart o singură inimă

Două surori siameze din Constanţa împart o singură inimă

Două surori siameze din Constanţa împart o singură inimă
Sursa foto: Foto: pixabay.com
09 Ian 2016   •   08:37

Siamezele care s-au născut la Constanţa sunt atent monitorizate de medici. Deşi împart o singură inimă, au început să ia în greutate, iar acum cântăresc trei kilograme şi jumătate împreună. Se află de două săptămâni la Spitalul "Marie Curie" din Capitală, iar medicii spun că există o uşoară îmbunătăţire a stării lor de sănătate.

 
Cele două fetiţe împart aceeaşi inimă, dar şi acelaşi incubator care le ajută să le menţină în viaţă. Aerul este purificat aici de opt ori pe zi. 
 
Surorile sunt monitorizate atent de medicii care verifică orice modificare de ritm cardiac a singurei inimi care bate în pieptul lor.
 
Inima nu este singurul organ pe care îl împart. Siamezele au ficatul comun, plămânii lipiţi şi cel mai probabil şi intestinele. 
 
Fetiţele sunt hrănite separat, iar medicamentele care o ajută pe Cristina îşi fac efectul şi în corpul Ştefaniei.
 
Medicii au şi veşti bune şi spun că siamezele au luat împreună aproape jumătate de kilogram în greutate. Respiră mai bine şi nu sunt sedate. 
 
Medicii de la Spitalul Marie Curie din Capitală se confruntă cu primul caz de acest gen.
 
Siamezele nu-şi au părinţii aproape, iar singurul ajutor vine din partea bunicii. Mama fetiţelor a spus ca s-ar putea ca săptămâna viitoare să ajungă la spital. Aceasta mai are acasă încă patru copii.
 

×
Subiecte în articol: Capitală medici greutate inima
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close