Antena 3 CNN Actualitate Locale ”Băiatul de 21 de ani a spus că fie mor eu, fie murim toți 3 și a început a accelera!” Adolescentul care a scăpat cu zile în urma carnagiului de la Șcheia rupe tăcerea

”Băiatul de 21 de ani a spus că fie mor eu, fie murim toți 3 și a început a accelera!” Adolescentul care a scăpat cu zile în urma carnagiului de la Șcheia rupe tăcerea

Andrei Lorenț este adolescentul care a scăpat cu viață în urma carnagiului de la Șcheia. Acesta a povestit exact ce s-a întâmplat.

”Băiatul de 21 de ani a spus că fie mor eu, fie murim toți 3 și a început a accelera!” Adolescentul care a scăpat cu zile în urma carnagiului de la Șcheia rupe tăcerea
Sursa foto: Cameră de supraveghere | Antena 3 CNN
de Laura Dinu    |    03 Mai 2023   •   10:14

În urma tragediei, mai mulți oameni au susținut că, de fapt, Ștefănel Andrei Lorenț ar fi fost cel care a condus mașina în momentul producerii accidentului. Însă tânărul a făcut mărturisiri halucinante.  

Băiatul are 17 ani și este elev în clasa a XI la Liceul Tehnologic „Mihai Busuioc” din Pașcani. 

”Ne-am urcat în mașină. Am plecat la PECO. Am alimentat de 20 de lei și am cumpărat 3 beri la sticlă. La omul care era la PECO i-a lăsat 10 lei bacșiș și i-a spus să nu zică la nimeni că el este un pic băut la volan. Andrei Iulian Alexa (n.r. – băiatul de 21 de ani care a murit) era la volan. Nu avea permis, dar s-a urcat. Portiera stângă la mașină nu se deschidea, fiind doar două scaune. 

El era la volan, eu eram pe locul din dreapta și cumva între scaune, dar în spate era Edi (n.r. – băiatul de 15 ani care a decedat). După ce am plecat de la PECO și am făcut niște curbe, băiatul de 21 de ani a spus că fie mor eu, fie murim toți 3 și a început a accelera. El a vrut să se omoare. Când s-a izbit în capul de pod, Edi atât a spus: ”Văleu”. Apoi a murit. Îmi pare rău. Erau băieți buni și prietenii mei. Ne ajutam mereu, dar nu știu ce s-a întâmplat cu Iulian. El era un băiat liniștit. 

Am înțeles că de vreo săptămână se tot certa cu iubita lui care avea să-i devină soție. Nouă și prin sat a spus: !Acum umblu murdar, dar de luni voi fi în costum”. Eu acum iau calmante. Închid ochii și aud și văd doar asta”, a povestit Ștefănel Andrei Lorenț pentru bzi.ro

Citește și: El este Andrei Iulian, tânărul de 21 de ani mort în cumplitul accident din Șcheia | Până să moară, mașina i-a servit drept adăpost

Mama tânărului, Florentina Lorenț, este încă în stare de șoc. 

”Nu vă imaginați ce este în sufletul meu de mamă. Sunt în aceeași situație ca și el. Putea fi băiatul meu în sicriu. Ne pare rău de ceea ce s-a întâmplat. Când am aflat am fost nebună de cap. L-am întrebat ce a căutat acolo. Dar el a răspuns că l-au chemat băieții, ca de fiecare dată. E cumplit, nu ne așteptam la așa ceva”, povestește Florentina Lorenț, mama tânărului care a scăpat cu viață din cumplitul accident. 

Ionel și Maricica, părinții lui Edi, copilul de 15 ani, sunt zdrobiți de durere. Se pregătesc de înmormântarea singurului fiu.  

„Este singurul meu fiu. Am vorbit cu el joi (n.r. – 27 aprilie 2023). Mi-a spus că merge la stână, pentru că vrea să aibă un bănuț al lui. Tatăl său nu era de acord, s-au certat puțin, dar nu a fost ceva ieșit din comun. Ionel voia să îl protejeze și să-l știe acasă. Când am aflat am crezut că mor.

Aveam planuri mari. Voiam să vin în vară să îi facem buletinul și să-l aduc în Italia, să ajungă un om mare. Nu am mai reușit”, destăinuie cu ochii plini de lacrimi Marcica Morariu, mama copilului de 15 ani care s-a stins în accidentul rutier. 

Între timp, la Iași a fost declanșată o anchetă după tragedia de duminică. Doi tineri, unul de 15 ani, altul de 21, au murit pe loc după ce mașina în care se aflau s-a izbit puternic de un stâlp electric.  

Autoturismul fusese furat de la o stână. 

Tânărul de 21 de ani urma să se căsătorească chiar cu fiica celui de la care au furat mașina. Se întorsese de curând din Germania și intenționa sa își facă un rost aici. El a început să își construiască o stână. Mașina era folosită de el pentru a se adăposti noaptea, când păzea.

Autovehiculul viitorului socru fusese însă dus acolo tractat, dar nicidecum să fie folosit pe drumurile publice. Era foarte vechi și nici nu mai avea asigurare.

De altfel, tânărul de 15 ani ar fi fost fugit de acasă. Surse din anchetă spun că tinerii ar fi plecat cu mașina la un bar unde ar fi consumat băuturi alcoolice. 

×
Subiecte în articol: accident Şcheia
Parteneri
Incendiu puternic în București! Degajări mari de fum, după ce o hală a luat foc | S-a transmis mesaj RO-Alert: "Evitați zona!"
x close