Antena 3 CNN Actualitate Locale Utilajele de deszăpezire sunt pregătite în Cluj-Napoca. Emil Boc face ultimele verificări înainte de ninsoare

Utilajele de deszăpezire sunt pregătite în Cluj-Napoca. Emil Boc face ultimele verificări înainte de ninsoare

Primarul Clujului face verificări la firma de utilaje de deszăpezire care se va ocupa de curăţarea străzilor din oraș. Emil Boc a inspectat firma de salubritate şi le-a dat şi câteva indicaţii muncitorilor. Totul este pregătit, iar intervenţiile vor fi prompte, dă asigurări şeful companiei.

Utilajele de deszăpezire sunt pregătite în Cluj-Napoca. Emil Boc face ultimele verificări înainte de ninsoare
Sursa foto: Emil Boc/Facebook
de Georgiana Adam    |    12 Noi 2021   •   19:58

Sute de utilaje de deszăpezire sunt pregătite să intervină pe străzile municipiului Cluj Napoca în aceasta iarnă.

Primarul Emil Boc a făcut ultimele verificări și a avut și câteva observații pentru drumari.

"Clujenii sunt exigenţi şi aşteaptă servicii de calitate şi sper că vor avea intervenţii la timp, nu vor fi luaţi prin surprindere. Vor avea materialul pentru a face faţă deszăpezirii şi controlul la bordură, să nu rămână mizerie şi să fie străzile curate pentru o iarnă pe care clujenii aşteaptă să o treacă cât mai uşor. Poate sa pună probleme de circulaţie acea mâzgă, pentru că pui o frână şi nu te opreşti în acel loc, ci poate 5 m în celalaltă maşină. Mai ales primăvara e problemă cu praful care rezultă în urma mizeriei care rămâne la bordură, iar praful se duce în plămânii noştri", a precizat Emil Boc.

Preşedintele firmei de salubritate dă asigurări că situaţia este sub control, iar cerinţele autorităţilor vor fi respectate.

"Noi suntem pregătiţi, lucrăm. Avem toată tehnologia pusă la punct. Avem soluţii pentru mâzga care apare după ce se topeşte zăpada. Avem tehnică de măturat cu aspirare care poate intra imediat în urmatoarea zi sau noapte şi nu are cum să rămână la rigolă. Avem experinţă în domeniul acesta", a spus acesta.

Nemulţumit de activitatea prestată de vechile firme de salubritate, Emil Boc a reziliat anul trecut contractele cu acestea. În urma licitaţiei noul contract a fost câştigat de Supercom care se va ocupa de curăţenia din municipiu pentru o perioadă de cinci ani.

De asemenea, Emil Boc a explicat într-o postare pe Facebook cum vor interveni utilajele de deszăpezire.

"Comandamentul central de deszăpezire este activ în perioada 15 noiembrie 2021 - 15 martie 2022 și supravegheză activitatea de deszăpezire, verificând modul în care societățile responsabile își realizează sarcinile privind deszăpezirea și combaterea poleiului.

Am vizitat astăzi parcurile auto și de utilaje ale celor doi operatori care asigură deszăpezirea în municipiu, iar utilajele sunt pregătite pentru intervenție.

Se va interveni pe un număr de 735 străzi: SUPERCOM (Sector 1)– Total: 393 străzi (din care 39 introduse anul acesta) și BRANTNER (Sector 2) – Total: 342 străzi (din care 15 introduse anul acesta).

Este important ca cetățenii să știe că străzile sunt împărțite în trei grade de urgență. Prioritare sunt zonele în care circulă mijloace de transport în comun și arterele centrale, care riscă blocarea circulației în întreg orașul în cazul în care nu sunt curățate și străzile în pantă. După intervenția pe străzile de urgență I, se trece la deszăpezirea străzilor din categoriile urgență II și III.

Clujenii au la dispoziție următoarele numere de telefon pentru a anunța orice probleme legate de serviciile de deszăpezire de pe raza municipiului:

- 0264/431753 - Dispeceratul Central al Primăriei (disponibil non-stop) sau telefonul primarului 0264/984", a scris Emil Boc pe pagina sa de Facebook.

Comandamentul de deszăpezire: utilajele de deszăpezire sunt pregătite pentru sezonul rece Comandamentul central de...

Posted by Emil Boc on Friday, 12 November 2021

×
Subiecte în articol: utilaje deszapezire Emil Boc Cluj
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close