Antena 3 Actualitate Lovitură devastatoare pentru Victor Costache! E-mailul prin care ministrul trimite „ordinele corectate de mine” și în care cere „orientarea” inclusiv „spre centre private”

Lovitură devastatoare pentru Victor Costache! E-mailul prin care ministrul trimite „ordinele corectate de mine” și în care cere „orientarea” inclusiv „spre centre private”

31 Ian 2020   •   13:06
Lovitură devastatoare pentru Victor Costache! E-mailul prin care ministrul trimite „ordinele corectate de mine” și în care cere „orientarea” inclusiv „spre centre private”

Libertatea continuă seria dezvăluirilor despre modificările aduse de Victor Costache la două ordine de ministru prin care sunt introduse trei spitale private în anexele prioritare, după ce demnitarul a negat acuzațiile și a spus că, cel mai probabil „s-a falsificat un draft”.

Astfel, jurnaliștii Libertatea publică e-mailul în care Victor Costache comunică oamenilor din subordinea lui schimbările operate pe 18 noiembrie 2019, le motivează și spune ce le cere mai departe.

Expeditorul: costache victor

Subiectul: Ordine AP

Citește și: Ministrul Sănătății susține că operează gratis, în timpul său liber, cu acordul ANI: „Timpul liber îmi aparţine şi sunt medic

Dată: 22 noiembrie 2019, 21:03:56 EET

Destinatarul: –

”Atasat gasesti ordinele corectate de mine pe asa numita directie de Actiuni Prioritare. Pentru a detalia, aceste programe au fost introduse in 2015 cu dedicatie pentru unele centre de stat si se dadeau, pana acum, intre “prieteni”. In conditiile in care Romania are cei mai prosti indicatori de sanatate publica din Europa datorita mortalitatii prin infarct de miocard, accidente vasculare , etc. Datorita densitatii mici de centre functionale la nivel national, prioritatea mandatului nostru este de a creste rapid numarul de centre si a incuraja deschiderea de altele noi. In conditiile in care primele spitale regionale (la realizarea carora statul roman plateste 2000 de euro / zi consultatnilor straini) se vor deschide de abia in 2027, cred ca este oportun sa ne orientam spre centre publice deja construite (dar care nu erau incluse deoarece nu erau neaparat in relatie de prietenie cu dinozaurii care au condus pana acum destinele sistemului sanitar romanesc) sau spre centre private in care accesul pacientilor romani era limitat prin limitarea rambursarilor de catre MS si CNAS. 

Citește și: Salariul ministrului Sănătății la clinica privată din Sibiu, la care susține că operează gratis. Documente oficiale care intră în contradicție cu atribuțiile legale ale ministrului Victor Costache

Atasat gasesti cele mai importante 2 programe pe care doresc sa le implémentez saptamana viitoare Iti multumesc pentru feed back”, se arată în mesajul trimis de ministrul Costache.

Citește și: Ministrul Victor Costache este medic la două spitale private

Ministrul Sănătății, Victor Costache, a încheiat un contract cu o clinică privată la trei zile după instalarea Guvernului Orban, medicul fiind angajat cu salariu pentru 10 ore pe săptămână, în timpul său liber de la Minister. 

Informația a fost dezvăluită de jurnaliștii de la Libertatea, care publică inclusiv contractul încheiat pe 7 noiembrie 2019, între ”„salariatul Costache Victor-Sebastian” și ”Angajator SC CLINICA POLISANO SRL”, pe un salariu de bază brut de 20.512 lei.

Citește și: Parchetul General nu se va autosesiza în cazul ministrului Sănătăţii, Victor Costache

Contractul și actul adițional cu clinica Polisano Sibiu conțin obligații ale angajatului Costache, care intră în contradicție cu jurământul din Constituție și cu atribuțiile legale ale ministrului Costache. 

Mai grav este faptul că, în calitate de ministru, Victor Costache a introdus clinica la care lucrează pe lista instituţiilor care pot primi bani de la stat în cadrul unor programe de sănătate, deşi până în acel moment dar spitalele publice aveau acces. În plus, a propus modificarea Legii Sănătăţii, astfel încât spitalele private să aibă acces egal la fondurile CNAS pentru servicii de sănătate prestate. Asta ar putea crea probleme spitalelor de stat, susţin criticii măsurii

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close