Antena 3 CNN Actualitate Lucrarea de doctorat a șefei DNA, la comisia de etică a Universității de Vest din Timișoara

Lucrarea de doctorat a șefei DNA, la comisia de etică a Universității de Vest din Timișoara

Lucrarea de doctorat a șefei DNA, la comisia de etică a Universității de Vest din Timișoara
de M.Z.    |    18 Oct 2016   •   20:42

Comisia de Etică a Universității de Vest din Timișoara (UVT) va analiza săptămâna aceasta teza de doctorat a șefei DNA, Laura Codruța Kovesi

Oficialii UVT au comunicat că, la o săptămână după ce au fost sesizați oficial în legătură cu reclamația grupului GRAUR de la Cluj, privind suspiciunile de plagiat în cazul lucrării șefei DNA, membrii Comisiei de Etică se vor întruni pentru a dezbate cele constatate deja în timpul analizei textului, potrivit pressalert.ro.

Teza de doctorat a Laurei Codruța Kovesi a fost verificată la Timișoara cu softul antiplagiat, însă rezultatul e ținut secret până la o decizie a Comisiei de Etică. „A fost convocată Comisia de Etică pentru a discuta pe acest subiect.

„Până în acest moment, la UVT nu a ajuns o solicitare oficială din partea Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare (CNATDCU) pentru formularea unui punct de vedere în legătură cu teza lui Kovesi", a precizat Florin Jurcă, purtătorul de cuvânt al UVT.

Deputatul Sebastian Ghiţă a depus, la Parchetul General, un autodenunţ în care susţine că, împreună cu mai mulţi demnitari ai statului român, a participat la falsificarea raportului tehnic de expertiză a tezei de doctorat a procurorului-şef DNA, Laura Codruţa Kovesi.

Deputatul spune că, în 2012, el și alți înalți funcționari ai statului au făcut parte dintr-o Comisie tehnică a Consiliului Național de Etică, comisie care trebuia să stabilească dacă șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, a plagiat în teza de doctorat sau nu.

Sebastian Ghiță spune că, de fapt, Comisia nu s-a întrunit. 

Citiți și Ce scrie în denunțul făcut de Sebastian Ghiță. Acuzații năucitoare la adresa Laurei Codruța Kovesi

Îndrumătorul lucrării de doctorat al lui Kovesi: Scandalul e o "mânăreală politică"

×
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close