Antena 3 CNN Actualitate Madonna în ţara manelelor: Gunoaie, bişniţari şi vânzători de seminţe deveniţi "fani" (FOTO)

Madonna în ţara manelelor: Gunoaie, bişniţari şi vânzători de seminţe deveniţi "fani" (FOTO)

Madonna în ţara manelelor: Gunoaie, bişniţari şi vânzători de seminţe deveniţi "fani" (FOTO)
Sursa foto: Madonna la Bucureti: lume multa si organizare proasta
26 Aug 2009   •   22:09
ANTENA3.RO - EXCLUSIV ONLINE // Zeci de mii de oameni s-au adunat miercuri după-amiază la concertul pe care Madonna îl susţine pentru prima oară în România. Concertul din Parcul Izvor, care a fost descris de către organizatori ca unul dintre cele mai spectaculoase evenimente mondene din acest an în ţara noastră, a început-o cu stângul, din cauza proastei organizări.

De la lumea multă care se înghesuia pe câteva porţi, la gunoiul lăsat în urma lor din cauza lipsei coşurilor de gunoi şi până la toaletele puţine şi lipsa indicatoarelor către gazoane, marele concert pe care regina muzicii pop l-a pregătit pentru seara de 26 august lasă semn de întrebare în rândurile spectatorilor, care au plătit între 120 şi 800 de lei pentru un bilet. Antena3.ro vă prezintă un foto-reportaj de la aşa-zis-ul eveniment al anului 2009 din România şi la care oamenii au trebuit să stea la cozi infernale pentru a putea pătrunde, cu tichetul în mână, la locurile rezervate. În tot acest timp, în zona concertului foştii vânzători de seminţe s-au reprofilat: vindeau tricouri cu Madonna şi suverinuri cu diva pop

?Bine aţi venit/ Welcome?, arată singurele indicatoare către concertul Madonnei, amplasate la cele câteva intrări la manifestaţie şi care sunt de fapt panouri în care sunt menţionate lucrurile pe care spectatorii nu trebuie să le facă după ce trec pragul barierei. Printre ele se numără interzicerea intrării cu aparate foto sau video, mâncare sau băuturi, iar acestea pot fi achiziţionate numai din interiorul spaţiului destinat concertului, pe bază de jetoane.





Lumea a început să apară cu puţin înainte de orele 16.00, deşi ora oficială la care spectatorilor li se permitea accesul la concert era 17.00. Echipajele Jandarmeriei, Poliţiei, medicii SMURD şi ambulanţele s-au prezentat la datorie după ora prânzului.





Şi vânzătorii ambulanţi au început după orele 16 să-şi aranjeze mesele cu seminţe, tricouri înscrise cu numele Madonnei sau cărţi cu autobiografia acesteia şi cu jucării şi brăţări colorate sau luminate fosforescent. Mai exact, foştii vânzători de seminţe s-au reprofilat şi, pe lângă bomboanele agricole, au vândut nestingheriţi suveniruri cu diva pop. Mai lipseau doar manelele din difuzoare pentru a crea o senzaţie perfectă de petrecere câmpenească "made in Romania."







Deşi înainte de orele 17.00 ?traficul? pe aleile Parcului Izvor era normal şi oamenii se îndreptau la concert în ritm de promenadă, totuşi după ora oficială, înghesuiala şi-a făcut apariţia. Pentru ca intrarea spectatorilor la concert să nu creeze probleme, organizatorii s-au gândit ca jandarmii să permită accesul oamenilor numai la un anumit interval de timp şi într-un anumit număr de persoane, pe etape, astfel încât fiecare grup lăsat să treacă să ajungă la porţile de acces oficiale.





Însă lumea venea într-un volum din ce în ce mai mare, multe persoane întrebau jandarmii către care părţi pot să se îndrepte, în funcţie de locurile pe care le au, deoarece indicatoarele lipseau de la acest eveniment.





Apoi, porţile de intrare erau puţine, toaletele nu făceau faţă numărului de doritori şi astfel oamenii trebuiau să stea şi aici la coadă, iar gunoaiele au răsărit ca ghioceii după plecarea iernii.





Unii dintre oamenii care au venit să o vadă pe regina muzicii pop în ?Micul Paris? şi-au cumărat bilete în ultima clipă. Deşi casa de tichete anunţa prin afişe că mai are bilete pe stoc, totuşi ea era ?pitită? undeva lângă staţia de metrou Izvor, după paravane şi nu avea un indicator de genul ?Casă de bilete?. Astfel, oamenii se îndreptau spre bişniţari, care erau prezenţi la fiecare pas şi care ofereau bilete la suprapreţ. De exemplu, preţul unui tichet la casa de bilete era 160 de lei, iar aceştia le vindeau cu 250 de lei bucata.



Madonna a concertat la Bucuresti, pe 26 august 2009, în Parcul Izvor, în cadrul turneului mondial ?Sticky & Sweet Tour?, care este organizat de firma Emagic şi care este considerat de lumea mondenă cel mai grandiose eveniment al anului din România.



Invitatul special al concertului Madonna a fost DJ Paul Oakenfold, artistul care deschide toate show-urile din cadrul turneului Sticky & Sweet Tour şi care este considerat unul dintre cele mai importante nume din cultura de club modernă.

Antena3.ro

×
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close