Antena 3 CNN Actualitate MAE, convocare de urgență a şefului misiunii diplomatice a Rusiei la București, după noile fragmente din drone rusești, descoperite în România

MAE, convocare de urgență a şefului misiunii diplomatice a Rusiei la București, după noile fragmente din drone rusești, descoperite în România

Ministerul Afacerilor Externe l-a convocat, ieri, de urgență pe şeful misiunii diplomatice a Federației Ruse la Bucureşti, după ce mai multe bucăți din drone rusești au fost găsite pe teritoriul României.

de Ioana Mircea    |    10 Sep 2023   •   09:35

Însărcinatul cu afaceri ad-interim al Ambasadei Federației Ruse la București a fost convocat de urgență, ieri, la Ministerul Afacerilor Externe. Secretarul de stat Iulian Fota ar fi transmis protestul față de violarea spațiului aerian al României.

„Din dispoziția ministrului afacerilor externe, însărcinatul cu afaceri a.i. al Ambasadei Federației Ruse la București a fost convocat de urgență sâmbătă, 9 septembrie, la Ministerul Afacerilor Externe, la nivel de secretar de stat. Secretarul de stat pentru afaceri strategice Iulian Fota a transmis protestul părții române față de violarea spațiului aerian al Romaniei urmare identificării pe teritoriul țării noastre, în proximitatea frontierei cu Ucraina, a unor fragmente de dronă, similare cu cele utilizate de forțele ruse în cadrul agresiunii împotriva Ucrainei”, potrivit unui comunicat de presă.

Radu Tudor, realizator Antena 3 CNN și analist militar a explicat în direct la Antena 3 CNN ce semnificație are acest gest al MAE.

Citește și: MApN: Noi fragmente dintr-o dronă, descoperite la Tulcea. Sunt similare celor folosite de armata rusă

"Sunt două elemente care merită subliniate aici. Este vorba despre prima recunoaștere oficială că rămășițele dronelor aparțin Federației Ruse. Faptul că este chemat un reprezentant oficial al Ambasadei Federației Ruse, asta înseamnă că lor le aparțin aceste drone care violează spațiul aerian românesc și care lovesc teritoriul Românie", a spus Radu Tudor.

În zona localității Plauru, județul Tulcea, au fost descoperite ieri fragmente dintr-o dronă similară celor folosite de armata rusă, anunță MApN. Zona a fost securizată de militari, iar elementele descoperite vor fi ridicate pentru analiză și expertizare tehnică.

×
Subiecte în articol: MAE ambasada rusiei
Parteneri
Craterul de pe strada din Slănic Prahova are o adâncime de 18 metri
x close