Antena 3 CNN Actualitate Mafia italiană îşi spală banii prin gropile de gunoi din România

Mafia italiană îşi spală banii prin gropile de gunoi din România

Mafia italiană îşi spală banii prin gropile de gunoi din România
Sursa foto: Foto: Antena 3
17 Aug 2011   •   08:26

Mafia italiană îşi spală banii prin gropile de gunoi din România, relatează Antena 1. Unul dintre capii Cosa Nostra derulează afaceri în România încă din 2000. Acum, procurorii italieni vor să-i identifice firmele dar şi conturile din ţara noastră pentru a le pune sub sechestru. Parchetul din Palermo are suspiciuni că italianul ar ascunde în ţara noastră incredibila sumă de 400 de milioane de euro. Ciancimino a fost arestat în Italia în aprilie.

Massimo Ciancimino face bani, spală bani şi vorbeşte despre asasinate. Aceste preocupări i-au adus deja trei condamnări în Italia. El a ajuns după gratii, însă abia în aprilie 2011. Întâlnirea cu procurorii italieni i-a dezlegat limba şi a povestit, în faţa magistraţior despre planurile de asasinare a fiului lui Berlusconi de către mafie.

Cinciamino avea afaceri prospere în mai multe ţări, printre care şi România. Sute de milioane de euro au plecat din Italia spre ţara noastră şi au fost investite în gropi de gunoi, în Prahova, Argeş şi Ilfov. Poate cea mai cunoscută afacere a italianului se derulează prin doi locotenenţi ai lui, fraţii Pileri. Este vorba de groapa de gunoi de la Glina. Acum, după ce scandalul a luat proporţii în Italia, autorităţile din România ridică din umeri.

Autorităţile italiene încă mai caută tezaurul mafiei ascuns în România. Au trimis chiar şi un specialist în finanţe să dea de urma sutelor de milioane de euro.

 




×
Parteneri
Sondaj: Cîrstoiu, la un pas să îl depăşească pe Nicuşor Dan
x close