Antena 3 CNN Actualitate Managerul Institutului de Transplant Cluj: Afirmaţiile din plângerea penală sunt minciuni, nu suntem vinovaţi

Managerul Institutului de Transplant Cluj: Afirmaţiile din plângerea penală sunt minciuni, nu suntem vinovaţi

Managerul Institutului de Transplant Cluj: Afirmaţiile din plângerea penală sunt minciuni, nu suntem vinovaţi
Sursa foto: Foto: medecureindia.wordpress.com
de M.Z.    |    27 Sep 2013   •   15:56
Managerul Institutului Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj, Dan Sânpetreanu, a spus, vineri, că afirmaţiile din plângerea penală depusă pentru a se stabili dacă s-au respectat criteriile de transplant la Alexandru Arşinel sunt "minciuni", iar în urma cercetării se va dovedi că institutul este nevinovat.
 
"Aşteptăm ca organele de cercetare penală să îşi facă datoria şi suntem convinşi că vor dovedi nevinovăţia noastră. Suntem convinşi că tot ce s-a scris în plângerea penală este doar o minciună. De asemenea, suntem convinşi că, prin cercetarea penală, se va dovedi că noi am avut dreptate", a spus Sânpetreanu, fiind convins că acestea vor dovedi nevinovăţia ICUTR, potrivit Mediafax.
 
Preşedintele Asociaţiei pentru Solidaritate şi Empatie "Claudia Safta", Emanuel Ungureanu, a depus, vineri, la Parchetul Judecătoriei Cluj-Napoca, o plângere penală faţă de Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal (ICUTR) şi Agenţia Naţională de Transplant (ANT) pentru abuz în serviciu contra intereselor persoanelor.

În plângere, Ungureanu cere justiţiei să lămurească dacă s-au respectat regulile şi criteriile de transplant de rinichi în cazul actorului Alexandru Arşinel.
 
Emanuel Ungureanu vrea ca justiţia să stabilească dacă actorul nu a fost favorizat în detrimentul altor persoane care aşteaptă un transplant de rinichi. 
 
În momentul în care Ungureanu lansase o scrisoare publică în care cerea explicaţii şefului Institutului de Urologie şi Transplant Renal Cluj, Mihai Lucan, referitoare la scorul imunologic al lui Alexandru Arşinel, în comparaţie cu al altor pacienţi, Lucan a replicat că ordinea în care pacienţii sunt supuşi transplantului depinde exclusiv de gradul de compatibilitate cu organismul lor şi nu are nicio legătură cu alte aspecte.
 
Pe 30 augut, actorul Alexandru Arşinel a fost supus unui transplant de rinichi. Medicii spun că artistul a avut noroc să găsească atât de repede un donator compatibil. La trei zile după ce a fost pus pe lista de aşteptare, Alexandru Arşinel a şi făcut transplantul. 

Şeful ICUTR, Mihai Lucan, declara după transplantul efectuat la finalul lunii trecute, că Alexandru Arşinel este a treia persoană din România în vârstă de peste 70 de ani care a suferit un transplant de rinichi, precizând că donatorul este un tânăr de 23 de ani care s-a spânzurat după ce a pierdut la jocuri de noroc.

Din cauza stresului însă şi a acuzaţiilor primite, actorul a fost din nou internat



 
 

×
Subiecte în articol: Alexandru Arsinel
Parteneri
Termoenergetica opreşte apa caldă în 100 de blocuri din Bucureşti
x close