Managerul Institutului de Transplant Cluj: Afirmaţiile din plângerea penală sunt minciuni, nu suntem vinovaţi

de M.Z.    |    27 Sep 2013   •   15:56
Managerul Institutului de Transplant Cluj: Afirmaţiile din plângerea penală sunt minciuni, nu suntem vinovaţi Foto: medecureindia.wordpress.com
Managerul Institutului Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj, Dan Sânpetreanu, a spus, vineri, că afirmaţiile din plângerea penală depusă pentru a se stabili dacă s-au respectat criteriile de transplant la Alexandru Arşinel sunt "minciuni", iar în urma cercetării se va dovedi că institutul este nevinovat.
 
"Aşteptăm ca organele de cercetare penală să îşi facă datoria şi suntem convinşi că vor dovedi nevinovăţia noastră. Suntem convinşi că tot ce s-a scris în plângerea penală este doar o minciună. De asemenea, suntem convinşi că, prin cercetarea penală, se va dovedi că noi am avut dreptate", a spus Sânpetreanu, fiind convins că acestea vor dovedi nevinovăţia ICUTR, potrivit Mediafax.
 
Emanuel Ungureanu vrea ca justiţia să stabilească dacă actorul nu a fost favorizat în detrimentul altor persoane care aşteaptă un transplant de rinichi. 
 
În momentul în care Ungureanu lansase o scrisoare publică în care cerea explicaţii şefului Institutului de Urologie şi Transplant Renal Cluj, Mihai Lucan, referitoare la scorul imunologic al lui Alexandru Arşinel, în comparaţie cu al altor pacienţi, Lucan a replicat că ordinea în care pacienţii sunt supuşi transplantului depinde exclusiv de gradul de compatibilitate cu organismul lor şi nu are nicio legătură cu alte aspecte.
 
Pe 30 augut, actorul Alexandru Arşinel a fost supus unui transplant de rinichi. Medicii spun că artistul a avut noroc să găsească atât de repede un donator compatibil. La trei zile după ce a fost pus pe lista de aşteptare, Alexandru Arşinel a şi făcut transplantul. 

Şeful ICUTR, Mihai Lucan, declara după transplantul efectuat la finalul lunii trecute, că Alexandru Arşinel este a treia persoană din România în vârstă de peste 70 de ani care a suferit un transplant de rinichi, precizând că donatorul este un tânăr de 23 de ani care s-a spânzurat după ce a pierdut la jocuri de noroc.
 

Parteneri
x close